Despăgubiri-record pentru familia unui român mort în Italia. A fost victima unui grav accident de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragoş Petru Chiriac FOTO www.corrieredellacalabria.it
Dragoş Petru Chiriac FOTO www.corrieredellacalabria.it

Un român de 35 de ani şi-a pierdut viaţa alături de alţi doi colegi în timp ce lucrau la extinderea unei promenade din oraşul Italian Crotone. Societatea pentru care victimele lucrau şi primăria din localitate au fost obligate să plătească despăgubiri de sute de mii de euro în urma celor întâmplate.

Dragoş Petru Chiriac, un muncitor român, care lucra în Italia pentru o firmă de construcţii din oraşul Crotone (Calabria), ar fi împlinit anul acesta, la data de 10 martie, vârsta de 39 de ani. A fost răpus însă la numai 35 de ani, când un zid a căzut peste el şi alţi doi colegi în timp ce îşi desfăşurau munca.

La patru ani după această tragedie, societatea italiană pentru care conaţionalul nostru lucra, precum şi primăria oraşului Crotone, au fost condamnate, în urma unui proces civil încheiat recent, să-i despăgubească pe fraţii lui Petru cu sute de mii de euro.

Accidentul de muncă s-a petrecut în dimineaţa zilei de 5 aprilie 2018, pe un şantier situat pe viale Magna Grecia din Crotone. Petru, împreună cu alţi doi colegi de-ai săi – Giuseppe Greco, 51 de ani şi Mario De Meco, 56 de ani – efectuau lucrări de extindere a promenadei, când un zid de susţinere s-a prăbuşit şi i-a prins sub dărâmături.

Muncitorul român şi colegul său italian, Greco, şi-au pierdut viaţa pe loc, în timp ce De Meco a murit după o lună.

Parchetul din Crotone a deschis o anchetă penală, iar în urma investigaţiilor efectuate, societatea CrotonScavi, pentru care victimele lucrau, şi primăria din Crotone au fost trimise în judecată. Procesul penal împotriva acestor instituţii este încă în desfăşurare, iar mama lui Petru s-a constituit parte civilă.

Daune de aproape 600.000 de euro

Între timp, fraţii muncitorului român au decis să dea în judecată şi ei cele două instituţii, deschizând şi un proces civil împotriva acestor instituţii, iar după patru ani de aşteptări, familia compatriotului nostru a primit primele compensaţii băneşti în urma celor întâmplate.

„CrotonScavi şi primăria din Crotone au fost condamnate de judecătorul civil, înainte de judecarea procesului penal, pentru dezastrul produs de pe faleză, iar compania de asigurări a societăţii va trebui să plătească o despăgubire uriaşă în favoarea rudelor lui Petru Chiriac, una dintre victime. Mai exact, 588.000 de euro în total (147.100 euro fiecare), pentru cei patru fraţi”, au declarat avocaţii familiei de români, citaţi de Corriere della Calabria.

Pe lângă cei 588.000 de euro primiţi de fraţii lui Petru, judecătorul a dispus şi ca soţia acestuia să primească despăgubiri de 304.000 de euro.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Grav accident de muncă la Complexul Energetic Oltenia. Un salariat în vârstă de doar 33 de ani a murit electrocutat

Accident de muncă fatal în Vaslui. Un perete s-a prăbuşit peste un muncitor

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite