Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Despre „golanii” şi „curvele” care muncesc în străinătate

87
11 Jun 2015 13:30:37
Roxana Dumitrache
Ioan Rus, ministrul Transporturilor, despre românii din străinătate; „Cu banii trimişi acasă copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă”
Ioan Rus, ministrul Transporturilor, despre românii din străinătate; „Cu banii trimişi acasă copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă”

Să ne iertati. Iertaţi-ne că am avut grija să nu aveţi nicio opţiune de viaţă decentă în România. Că aţi epuizat soluţiile destinale aici, în ţară. Ca v-aţi lăsat copiii în casele pe jumătate construite pentru care trimiteţi lunar bani.


Copii care nu vă recunosc vocea la telefon şi care vă stiu din poze. Că munciţi onest în casele, pe şantierele, în firmele de arhitectură, în spitalele, în scolile din străinatate. Iertaţi-ne că România v-a umilit sistematic şi o face în continuare.

Iertaţi-ne că nu aţi reuşit să votaţi la alegerile prezidenţiale. Ca aţi stat în ploaie, cu bebeluşi atârnaţi de gât, la Londra. Că vi s-au închis uşile în nas în Italia şi Spania. Că vi s-a spus: „ne pare rău”. Cel mai cinic „ne pare rău” din lume. Să ne iertaţi, deci.

Iertaţi-ne că banii pe care îi trimiteţi acasă sunt mult mai mulţi decăt valorea investiţiilor străine. Dacă aş fi statul român, mi-ar fi cumplit de ruşine, aproape că nu aş mai iesi în lume de jenă. Că vă cerem taxe ruşinoase, anecdotice prin exotismul lor, taxe pentru „sistemul de sănătate”.  Că cineva, premierul în funcţie al României, a avut indecenţa de a se gândi la o astfel de taxă.

Iertaţi-ne că v-am găsit apelative meschine şi ridicole, că v-am numit,  în joacă poate -  deşi adulţii vorbesc serios tot timpul - pe unii dintre voi „căpşunari”. Că v-am insultat şi o facem în continuare cu o voluptate iesită din comun şi o lipsă de solidaritate bizară.

Iertaţi-ne că vorbim prea des despre „drama celor plecaţi în afara”, dar înţelegem nepermis de puţin din ea. Că ne mândrim cu medicii români şi perfomanţele lor, dar ne mirăm metafizic. de ce ne pleacă medicii? De ce ne pleacă inginerii? De ce ne pleacă elita? De ce ne pleacă municitorii, croitoresele, brutarii, cofetarii, frizerii, infirmierele?

Iertaţi-ne că nu vă merităm. Că suntem contemporani cu un ministru al Transporturilor, Ioan Rus, care declară: „România are 3 milioane de oameni să zicem, din forţa activă, în acest moment în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi prin Europa. Au poate 1500 de Euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă. De 700 de Euro vin acasă jumătate". (declaraţie a fost făcută în cadrul emisiunii Jurnalul de seară, moderată de Cosmin Prelipceanu, la Digi 24).

Iertaţi-ne. Şi nu vă mai întoarceţi.

Ioan Rus, ministru în Guvernul Ponta, despre muncitorii români din străinătate şi familiile lor la Digi24: ”Copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă”

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

87 Comentarii

Harry Porter
11.06.2015, 13:53:34

La fel ca in filmul "Matrix", politicianul roman este o specie din alta lume, precum agentii Smith din celebra productie americana. El nu are nicio legatura cu realitatea noastra, cu matricea in care traim cu totii, ci provine din alt spatiu si timp. Politicianul roman (agentul Smith) nu face decat sa intervina cand si cand in matrice, iar atunci o face doar pentru a o deregla si a o da peste cap. In fapt, politicianul Smith (sa-i spunem asa de dragul povestirii) are lumea sa, una care este paralela cu "matricea" noastra, iar in universul sau totul este posibil, totul ii este permis. Agentul Smith din politica romaneasca nu se supune nici unei reguli, are alte legi, alte nevoi si cu totul si cu totul alte beneficii decat cele ale muritorilor, care traiesc inrobiti si inchisi in matrice, adica in lumea reala asa cum o stim cu totii. Atunci cand agentul Smith se hotaraste sa ia contact si sa coboare in matricea inrobitilor, interventia sa produce valuri. Declaratiile sale raspandesc stupoarea, iar gesturile si faptele sale seamana cu efectele unui cataclism natural.

+10 (12 voturi)
ghost ghost
11.06.2015, 13:54:32

In curand, ma "golanesc" si eu... Nu mai pot locui intr-o tara care are asa bine grija de mine si familia mea. Adio, tara condusa de hoti!

+9 (11 voturi)
Filon Aurel
11.06.2015, 13:55:16

Frumos,mai putin ultimul pasaj pe care eu,ca roman din strainatate,va rog sa-l stergeti!Trebuie sa ne intoarcem in ciuda celor ca Rus!

+7 (9 voturi)
Alina Luminita
11.06.2015, 14:15:00

buna. . . asa cum politicieni c ioan rus imbecili ,vanzatori de tara ,vanzatori de ocpii etc , , asa sunt desigur si neveste curve sau copii vagabonzi . . . .insa IOAN RUS esti un ibecil daca nu intelegi ca facand parte din ue cei plecati se pot uni si cere domniei tale daune morale.

+5 (9 voturi)
Radu Voda
11.06.2015, 14:39:30

fiecare se lauda cu realizarile lui

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (87)

Modifică Setările