VIDEO Deşteaptă-te, române, ciobanul mioritic s-a trezit!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 20 şi ceva de ani, somnul parlamentarilor din Casa Poporului a fost tulburat de către un grup de protestatari, oieri de meserie. Revoluţia ciobanilor a reuşit ce n-au făcut „hipsterii” în protestele din ultimii ani, să spargă cordonul jandarmilor din faţa Parlamentului, culegând simpatia românilor cel puţin pe reţelele sociale.

Păstorii au devenit un fel de eroi, acum în prag de Crăciun, datorită hotărârii lor de a-şi cere drepturile cuvenite în faţa unor nesimţiţi care ori votează legi pe de rost, ori îşi votează pentru gura lor privilegii peste privilegii. Chiar astăzi, parlamentarii şi-au făcut cu propriile mânuţe cadou de sărbători, pensii speciale şi alte subvenţii generoase.

S-a văzut încă o dată că între românii care trudesc cinstit pentru o amărâtă de pâine şi aşa-zişii aleşi există o prăpastie peste care doar alegerile anticipate mai pot crea un pod de dialog.  Oricâte intenţii bune ar avea guvernul tehnocrat, prestaţia penibilă a unor parlamentari face inutilă orice discuţie despre schimbare. Secvenţele halucinante în care celebra senatoare „fomistă” Cristiana Anghel, proţăpită ca o ţaţă în piaţă îi face proşti pe ciobanii adevăraţi, iar apoi se transformă într-o portavoce dezorientată a cererilor lor, spun totul despre falimentul stabilimentului din Casa Poporului.

Filmul este în desfăşurare, ciobanii au intrat în Parlament, unde cum excelent titra Realitatea Tv, negociază cu ”lupii”. Nu trebuie să ne fie ruşine cu aceste imagini cu oieri cu clopuri, blăni niţoase şi tălăngi care vor apărea în presa internaţională. Protestatarii nu au vandalizat, nu i-au bătut pe parlamentari, ba din contră, cu deplin simţ civic, ei au strigat că vor să le omoare oile şi câinii. Că vor să îi omoare!

Deşteaptă-te române, ciobanul mioritic s-a trezit! 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite