Detalii şocante în rechizitoriul din cazul Oneşti. Gheorghe Moroşanu era hotărât să-l ucidă şi pe şeful poliţiei din Oneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intervenţa eşuată a poliţiştilor din Oneşti, în urma căreia cei doi muncitori ţinuţi ostatici de Gheorghe Moroşanu au fost ucişi. Imagine: Captură video
Intervenţa eşuată a poliţiştilor din Oneşti, în urma căreia cei doi muncitori ţinuţi ostatici de Gheorghe Moroşanu au fost ucişi. Imagine: Captură video

După ce a fost arestat, pe patul de spital, ucigaşul din Oneşti, Gheorghe Moroşanu, îi spunea neîncetat poliţistului ce-l păzea că vrea să îl omoare şi pe comandantul Poliţiei din Oneşti şi că are în plan să suprime şi familia acestuia. Ulterior, Moroşanu a fost detectat cu tulburare de personalitate - tulburare antisocială.

Supravegheat video şi audio la spital, după agresiune, Gheorghe Moroşan „nu manifestă remuşcări faţă de urmările faptelor comise şi chiar are regrete că nu a omorât persoanele pe care le crede vinovate de pierderea pe nedrept a dreptului de proprietate asupra apartamentului”, se arată în rechizitoriu. „Îi promit comandatului de la Oneşti că tot îl găuresc, îl găuresc n-o să ştie când o să dau drumul la 2-3 grenăzi defensive lângă el, habar n-o să aibă, nici el n-are scăpare (...) chit că mor da-i arăt eu cum se moare în moarte crâncenă. (...) Îi arăt eu la comandant cum se lucrează, el a mai primit, am fost eu prost, nu trebuia să omor omul cela nevinovat eu pe el trebuia să îl omor, nu mi-am dat seama că vine acolo, dacă-mi dădeam seama luam 2-3 grenăzi defensive , smulgeam la toate cuiele şi le aruncam jos, de la balcon, de la 3 n-avea nicio şansă de scăpare(...) Promit că pe comandantul ăsta l omor, pe el şi pe copiii lui şi pe nevastă-sa”, îi spune Gheorghe Moroşan în spital unui anchetator, conform înregistrărilor depuse la dosar. 

El i-a mai declarat poliţistului, fară să ştie că este înregistrat, că scopul principal al lui nu a fost să-i omoare pe cei doi ci să facă publică situaţia lui cu privire la apartamentul Chimcomplex. Moroşanu a fost capabil să îi lege pe ambii muncitori fiindcă, pretinde el, l-a ajutat experienţa de grănicer, a declarat avocatul Adrian Cuculis. 

Intervenţie eşuată a poliţiştilor din Oneşti

Pe data de 1 martie, doi muncitori în vârstă de 36 şi 52 de ani care renovau un apartament în Oneşti au fost ucişi de către fostul proprietar, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat. Bărbatul i-a ucis cu un cuţit. Crimele au avut loc după ce agresorul i-a sechestrat şi legat pe cei doi, în balconul locuinţei. Poliţia a deschis focul pentru a intra în apartament, după ce negocierile dintre agresor şi forţele de ordine au eşuat, la capătul a mai bine de şase ore. Agresorul a fost rănit, fiind spitalizat.

Ulterior, conducerea Poliţiei Judeţene Bacău şi a Poliţiei Oneşti a fost demisă şi a fost sesizat Parchetul pentru neglijenţă în serviciu, a anunţat ministrul de Interne Lucian Bode.

Din cercetările ulterioare a rezultat că agresorul - Gheorghe Moroşan - avea asupra sa un cuţit cu lama de 27 de centimetri, spray paralizant şi 10 coliere autoblocante cu care apoi şi-a imobilizat victimele. El a început să lovească victimele, cu cuţitul, după ce unul dintre muncitori l-a lovit cu piciorul, conform procurorilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite