Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Dezbaterile Historia: Articolul lui Putin, ce urmează?

3
23 Jul 2021 14:44:19
Autor: Historia ro
Foto EPA EFE
Foto EPA EFE

Articolul de opinie publicat pe site-ul oficial al preşedinţiei ruse de Vladimir Putin a stârnit numeroase comentarii şi întrebări privind intenţiile liderului de la Kremlin în privinţa Ucrainei.

Materialul afirmă că, practic, ruşii şi ucrainienii sunt acelaşi popor şi face o referire la Bucovina de Nord şi la Basarabia care ar fi fost ocupate de România la sfârşitul Primului Război Mondial. Tezele nu sunt noi, dar de de articolul a fost publicat acum? Anunţă noi acţiuni faţă de situaţia din Ucraina? Ce efecte va avea acest articol?

Discutăm despre toate acestea la Dezbaterile Historia, cu Cristian Diaconescu, fosr ministru de Externe, şi cu Claudiu Degeratu, expert în relaţii internaţionale şi politici de securitate, într-o emisiune moderată de Ion M.Ioniţă, redactor-şef Historia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Stefan din Nord
23.07.2021, 14:49:34

Ucrainenii sunt paranoici Cica Putin a pus ochi pe Insula Serpilor pe care ar lua-o pentru a avea acces la gurile Dunarii si pentru a bloca portul Odesa .

-19 (19 voturi)
IonIon Codreanu
23.07.2021, 18:09:59

Ucrainenii au acum un singur obiectiv, pentru care își cheltuiesc toate resursele: transformarea TUTUROR locuitorilor Ucrainei în ucrainenei prin forță. Se limitează drastic folosirea limbii materne ne-ucrainene, se bagă în cap oamenilor că de fapt ei sunt ucraineni rusificați, romanizați, maghiarizați, etc. Această acțiune a naționaliștilor ucraineni, consecință directă a atribuirii de teritorii noului stat care nu au legătură cu ucrainenii, nu poate fi până la urmă privită cu ochi buni în Europa! Putin vorbește pentru prima dată despre volatilitatea frontierelor Ucrainei și era de așteptat să apară asta. Nu există argumente care să contrazică această afirmație. Nordul Bucovinei și a Maramureșului n-au fost niciodată ale imperiului rus, deci nu au ce căuta nici în Ucraina! Sudul Basarabiei a fost al Basarabiei iar insula șerpilor a fost românească! La fel putem vorbi și despre frontierele cu Rusia, care au fost extinse de către imperiul rus, nu de către populația ucraineană! Odessa este un oraș construit de la zero de imperiul rus! Va veni momentul când Occidentului va mai putea evita discuția despre ”volatilitatea” frontierelor Ucrainei. Un stat NOU ÎNFIINȚAT!

-9 (11 voturi)
Maleficio Decenu
24.07.2021, 11:24:47

Ti-am dat plus da cam dijiaba cu atâția spioni pe site.

-5 (7 voturi)
Modifică Setările