Dezvăluiri din dosarul fostului trezorier PSD. În ce ţări exotice au avut loc excursii pe banii partidului pentru familie şi alţi social-democraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Drăghici FOTO: Arhivă
Mircea Drăghici FOTO: Arhivă

Rechizitoriul întocmit de procurorii DNA în dosarul în care fostul trezorier PSD, Mircea Drăghici, a fost acuzat de delapidare şi utilizarea subvenţiilor în alte scopuri arată cum mai mulţi membri  PSD au folosit banii de la stat pentru a organiza vacanţe în Republica Dominicană, Singapore, Bali sau Tenerife, relatează Main News.

Potrivit rechizitoriului transmis la solicitarea Main News, între anii 2017 şi 2018, Mircea Drăghici ar fi efectuat mai multe plăţi către o agenţie de turism.

„SC (…) SRL (n.r. agenţia de turism indicată de procurorii DNA) a emis facturi către (…) pentru deplasări în legătură cu activitatea politică a partidului, dar şi pentru deplasări în interes personal realizate de familia trezorierului formaţiunii politice (n.r. Mircea Drăghici), alţi membri de partid şi cunoscuţii acestora”, se mai arată în rechizitoriul anonimizat, transmis de procurorii DNA la solicitarea publicaţiei citate.

Republica Dominicană, Singapore, Bali, Cipru, Sardinia (Italia), Tenerife, Algarve (Portugalia) şi Mamaia sunt destinaţiile în care au existat excursii plătite din banii Partidului Social Democrat, potrivit procurorilor DNA.

În anul 2021, DNA a cerut printr-o adresă oficială informaţii de la PSD pentru a afla dacă în perioada 2018-2019 au fost organizate „evenimente cu caracter politic” în Bali, Republica Dominicană şi Doha, potrivit surselor News.ro. Cererea DNA viza mai multe persoane, printre care fostul şef al PSD, Liviu Dragnea, Irina Tănase, fosta concubină a lui Dragnea, Mircea Drăghici sau alte persoane care nu mai erau membri de partid la acel moment.

Ce acuzaţii i se aduc lui Mircea Drăghici

Procurorii DNA susţin că, între 10 aprilie 2017 şi 22 mai 2018, Mircea Drăghici ar fi folosit 550.522 lei din conturile PSD pentru a achita „unele cheltuieli ocazionate de deplasarea şi/sau cazarea în destinaţii turistice exotice a sa şi a altor persoane”. 231.040 lei ar fi reprezentat o parte dintre subvenţiile acordate PSD de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Mircea Drăghici este acuzat de utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate şi delapidare, în formă continuată. Dosarul a fost trimis la Tribunalul Bucureşti. Săptămâna trecută, procurorii DNA au anunţat că au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu fostul trezorier PSD.

Pe 1 iulie 2021, Mircea Drăghici a fost condamnat la 5 ani de închisoare, fiind acuzat că ar fi folosit banii partidului pentru achiziţionarea unui imobil, în prezent fiind încarcerat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite