Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Diplome false de la două universităţi din Teleorman, anulate în instanţă. Avocat: Foarte mulţi ocupă funcţii în Guvern şi în Parlament

19
9 Sep 2021 15:58:59
Autor: George-Andrei Cristescu
Foto Pexels com
Foto Pexels com

Sute de studenţi ai universităţilor Europa Ecor şi Alexandru Ghica din Teleorman sunt acuzaţi că deţin diplome false. Aceştia sunt chemaţi acum în fata instanţelor penale, în camera preliminară, în vederea anulării diplomelor.

Concret, în prezent se anulează diplomele care au fost emise de facultăţi neacreditate sau autorizate parţial la Universitatea Europa Ecor şi Alexandru Ghica în faţa judecătorilor de camera preliminară.

„Procurorii au trimis pe bandă rulantă la anulat, diplome obţinute pe bune şi nu doar diplomele obţinute prin fals şi fraudă”, susţine avocatul Adrian Cuculis. 

Acesta susţine că foarte mulţi dintre cei care sunt trimişi acum cu diplomele la anulat în fata instanţei, ocupă funcţii în Guvern, în Parlament şi prin toate instituţiile publice din Romania ori asta ar însemnă pentru mulţi dintre ei să fie consideraţi fară studii superioare, să fie concediaţi sau să le fie imputate sumele de bani încasate, deşi mulţi dintre ei nu se fac vinovaţi de faptul că Europa Ecor sau Alexandru Ghica, au avut atitudini infracţionale.
 
Totul după ce, în perioada 2004-2009, mai mulţi funcţionari publici, în schimbul unei sume de bani, ar fi întocmit dosarele de absolvire pentru mai mulţi absolvenţi fără ca aceştia să fi participat la cursuri. Ulterior, aceste dosare erau remise unor universităţi acreditate în vederea susţinerii examenului de licenţă.
 
După ce a fost obţinută condamnarea funcţionarilor publici care sunt responsabili cu emiterea documentelor de studiu în baza cărora au fost obţinute diplomele de licenţă, autorităţile şi-au îndreptat atenţia asupra absolvenţilor acestor instituţii. 

„Astfel s-a ajuns ca studenţi care au frecventat cursurile să fie puşi în aceeaşi oală cu cei care au fraudat. Aceştia din urmă trebuie să ştie că pot contesta decizia în fata judecătorului”, arată avocatul Adrian Cuculis. 

 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

Mihai Popescu
9.09.2021, 16:43:05

Suntem tara impostorilor ! Avem "doctori" in tot felul de domenii si absolventi de facultati semianlfabeti. Si din pacate f. multi ajung in functii de conducere si in administratie. Asta-i Romnica, stat securisto-mafiot.

+4 (22 voturi)
Radu Mircea
9.09.2021, 17:52:26

# Mihai Popescu Iote bre Popescule ca Dragnea a fost onest . Diploma de Doctor nu si-a tiparit , numa' bilete de voie . Sa fie ca nu se stie . Si nici n-a banuit !!!

+14 (16 voturi)
VRCR
9.09.2021, 16:56:40

universitati in Teleorman ? De cand ?

+12 (12 voturi)
Tomescu Tom
9.09.2021, 16:58:56

" Acesta susţine că foarte mulţi dintre cei care sunt trimişi acum cu diplomele la anulat în fata instanţei, ocupă funcţii în Guvern, în Parlament şi prin toate instituţiile publice din Romania ori asta ar însemnă pentru mulţi dintre ei să fie consideraţi fară studii superioare, să fie concediaţi sau să le fie imputate sumele de bani încasate " . Se autosesizează instituțiile .. sau se fac că plouă ? Infiltrate fiind deja cu infractorii ..

0 (20 voturi)
kitty kat
9.09.2021, 17:19:33

Cu bani cumperi orice in RO, deci nu e de mirare.

+20 (22 voturi)

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările