Eveniment

articolul anterior articolul urmator

UPDATE Directoarea de la Flipper Garden - grădiniţa groazei rămâne sub control judiciar. Judecătorii au decis s-o cerceteze în stare de libertate

2
7 Apr 2016 08:27:39
Autor: Mihaela Cojocariu
Ana Ioana Neagu a fost reţinut pentru 24 de ore, însă a fost plasată sub control judiciar FOTO Inquam Photos
Ana Ioana Neagu a fost reţinut pentru 24 de ore, însă a fost plasată sub control judiciar FOTO Inquam Photos

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins, joi, contestaţia depusă la decizia prin care Ana Ioana Neagu, directoarea grădiniţei Flipper Garden, a fost plasată sub control judiciar. Decizia este definitivă. Procurorii bucureşteni o acuză pe aceasta de rele tratamente aplicate minorului, după ce ar fi agresat mai mulţi copii care frecventau grădiniţa pe care aceasta o conducea.

UPDATE Magistraţii au respins contestaţia depusă de procurori, astfel că Ioana Neagu va fi cercetată în continuare sub control judiciar.

Decizia Tribunalului Bucureşti este definitivă.

Însă părinţii copiilor agresaţi au anunţat joi că se constituie parte civilă în acest dosar şi cer despăgubiri. De exemplu, unul dintre părinţi spune că vrea să-şi recupereze banii pe care i-a dat grădiniţei, respectiv 12.000 de euro.

Ana Ioana Negau, directoarea de la grădiniţa groazei, este cercetată sub control judiciar după ce magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au respins cererea procurorului de plasare în arest preventiv.

Unul dintre motivele pentru care magistraţii au respins cererea procurorilor se referă la faptul că procurorii nu au stabilit exact care era rolul femeii în grădiniţă, respectiv dacă era directoare sau dacă era educatoare.

Mai mult, conform documentului citat, părinţii sau aparţinătorii legali ai copiilor sunt „direct responsabili” pentru ce se întâmplă cu cei mici, în condiţiile în care grădiniţa nu era autotizată de la ARACIP.
 
„Stabilirea calităţii în care se presupune că inculpata a săvârşit fapta este cu atât mai importantă, cu cât Grădiniţa nu are autorizare/acreditare de la ARACIP, în aceste condiţii părinţii copiilor sau susţinătorii legali ai acestora devenind direct responsabili pentru evenimentele ce pot surveni pe parcursul supravegherii lor în această unitate, punându-se problema de a fixa care este răspunderea unui administrator de grădiniţă în situaţia dată, dacă intervine răspunderea persoanei juridice care are în îngrijire sau a persoanelor angajate în mod legal pe funcţia de educator”, se arată în motivarea instanţei.
 
Judecătorul mai arată că nu s-a dovedit caracterul continuu al relelor tratamente aplicate minorilor, „fiind reţinute punctual 3 acte materiale săvârşite în data de 15.03.2016, în dezacord şi cu practica judiciară care a statual că aplicarea unei corecţii izolate, determinată de o greaşeală a minorului-aşa cum inculpata  ajustificat în cazul minorilor şi care nu îi pune în pericol dezvolatarea fizică, psihică sau morală”.
 
Totodată, instanţa arată că nu s-a dovedit până în acest moment al anchetei o altă cerinţă a infracţiunii pentru care s-a cerut arestarea preventivă, faptul că dezvoltarea fizică, psihică a copiilor ar fi fost pusă în pericol de tratamentele aplicate de directoare.
 

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

MOTIVARE Directoarea de la grădiniţa groazei nu a fost arestată pentru că nu este un pericol. Părinţii, responsabili de ce s-a întâmplat cu copiii

EXCLUSIV VIDEO Directoarea de la grădiniţa groazei a fost reţinută pentru rele tratamente aplicate minorului

Noi mărturii cutremurătoare din grădiniţa groazei

Anomalie de România. Autorităţile se feresc de grădiniţa ororilor ca dracul de tămâie. Ocrotiţi prin nepăsare

Copiii agresaţi la grădiniţa „Flipper Garden” vor fi expertizaţi la Institutul Naţional de Medicină Legală

Ce spun psihologii despre copiii agresaţi la grădiniţa „Flipper Garden“: „Pot dezvolta tulburări. Pot suferi traume emoţionale majore”

Tatăl copiilor agresaţi de directoarea de grădiniţă: „I-am dat zeci de mii de euro, în patru ani, ca să-mi terorizeze copiii“

VIDEO Directoarea unei grădiniţe private din Capitală, reclamată la Poliţie că ar fi bătut trei copii. Mai mulţi părinţi îi iau apărarea

Directoare de grădiniţă cercetată după ce a agresat trei copii

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

foarte atent
7.04.2016, 09:49:18

stati linistiti, nu se intampla nimic...famiglia vegheaza!!

0 (0 voturi)
Asd Edu
7.04.2016, 13:32:17

parinti prosti! pe bune! o calcam in picioare pe dobitoaca!!!

Modifică Setările