Director adjunct APIA Tulcea, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită. Acesta ar fi primit mită un telefon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorul adjunct APIA Tulcea ar fi primit mită un smartphone Foto Mediafax
Directorul adjunct APIA Tulcea ar fi primit mită un smartphone Foto Mediafax

Cristina Gherghişan, fost director adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Tulcea, a fost trimisă în judecată, joi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru luare de mită. Aceasta ar fi primit mită pentru ca mai multe firme să obţină subvenţii pentru terenuri agricole.

Alături de aceasta au fost trimişi în judecată şi Traian Grigore, Maria Rece şi Toader Sandu, administratori şi asociaţi ai mai multor societăţi comerciale, fiind acuzaţi de dare de mită.

Concret, potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, „în ziua de 24 septembrie 2014, Cristina Gherghişan, în calitate de director adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Tulcea, a primit suma de 5.000 lei de la Traian Grigore, pentru ca aceasta să nu îşi îndeplinească sau să îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu”, arată anchetatorii, care adaugă că, ulterior, pe 20 noiembrie 2014, directorul adjunct ar fi primit de la acelaşi administrator un plic ce conţinea o sumă de bani.

De asemenea, procurorii susţin că, în ziua de 23 octombrie 2014, Cristina Gherghişan ar fi primit de la Mariana Rece mai multe bunuri şi a acceptat primirea ulterioară a altora, pentru a-şi îndeplinii corespunzător atribuţiile de serviciu.

Smartphone drept mită

Directorul se pare că nu s-a oprit aici în activitatea infracţională. Procurorii mai arată că, în ziua de 13 noiembrie 2014, Gherghişan ar fi primit un smartphone, de la Toader Sandu, tot pentru a-şi îndeplinii atribuţiile de serviciu sale de serviciu.

„Concret, inculpata Gherghişan Cristina a acţionat astfel încât firmele administrate de ceilalţi inculpaţi să beneficieze de autorizările/avizele necesare din partea A.P.I.A. Tulcea, pentru obţinerea de subvenţii privind suprafeţele de teren agricole administrate de aceste societăţi”, conchid anchetatori în documentul trimis instanţe.

Dosarul a fost trimis pentru a fi soluţionat de magistraţii Tribunalului Tulcea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite