Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Director Hidroelectrica, trimis în judecată. Cine este argeşeanul care şi-a făcut un ponton plutitor „deghizat” ca „lucrări la Barajul Vâlsan”

2
2 Jun 2020 14:54:19
Autor: Ionuţ Mureşan
Prejudiciul estimat de procurori se ridică la 325.879 de lei Imagine: Adevărul
Prejudiciul estimat de procurori se ridică la 325.879 de lei Imagine: Adevărul

Constantin Metehoiu, la data faptelor director al Sucursalei Curtea de Argeş din cadrul „Hidroelectrica”, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu.

 
Potrivit unui comunicat al DNA, transmis marţi Agerpres, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Constantin Metehoiu, la data faptelor director al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeş din cadrul Societăţii Comerciale de Producere a Energiei Electrice „Hidroelectrica” - S.A. Bucureşti, pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, în formă continuată şi participaţie improprie la infracţiunea de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite.
 
Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis instanţei că Constantin Metehoiu, prevalându-se de funcţia deţinută, ar fi încălcat mai multe dispoziţii legale, în contextul în care, în cursul anului 2011, folosind resursele societăţii pe care o administra, ar fi construit pe propriul teren aflat pe malul lacului Vidraru, fără autorizaţie, o construcţie metalică pentru deservirea unui ponton plutitor pentru exploatarea ambarcaţiunilor sale în cadrul unor activităţi de agrement pentru turişti.
 

Lucrare în folos propriu, cu acte false

 
„Concret, inculpatul ar fi încălcat prevederile Legii 500/2002 privind finanţele publice şi ale OUG nr.119/1999 privind controlul financiar preventiv. Ulterior, în cursul anului 2012, inculpatul ar fi semnat două ordine de plată şi ar fi asigurat decontarea unor facturi către firma executantă a lucrărilor şi cea de proiectare, în condiţiile în care documentele atestau în fals că respectiva construcţie s-ar fi realizat (scriptic) la Barajul Vâlsan, când în realitate fusese realizată la locaţia menţionată mai sus. Pentru una dintre facturi, inculpatul Metehoiu Constantin ar fi determinat două persoane cu atribuţii financiare, aflate în subordinea sa, să acorde vizele de acceptare la plată şi de control financiar preventiv fără ca ele să cunoască faptul că structura era deja executată", menţionează anchetatorii.
 
Potrivit DNA, prin acţiunile realizate de Constantin Metehoiu s-ar fi produs un prejudiciu de 325.879 lei bugetului S.C. Hidroelectrica S.A., sumă cu care această societate s-a constituit parte civilă în cauză.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeş, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Nora Preda
2.06.2020, 15:12:49

Cand ii vedem pe baietii de la Hidroelectrica trimisi in judecata pentru raurile distruse? https://www.youtube.com/watch?v=8eXdSXH_ELQ

Cel Mare Scarambeu
2.06.2020, 18:14:53

Asta a fost totusi un om modest daca a vrut doar un ponton plutitor.Daca era Dragnea ar fi luat lacul cu totul.