Directorul Administraţiei Pieţelor Sector 3, Andrei Rona, trimis în judecată pentru fapte de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Rona a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie FOTO Adevărul
Andrei Rona a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie FOTO Adevărul

Directorul Administraţiei Pieţelor Sector 3, Andrei Rona, a fost trimis, joi, în judecată. Acesta este acuzat că ar fi fraudat mai multe contracte de achiziţii publice, favorizând o serie de firme care nu au finalizat niciodată lucrările pentru care au primit bani.

În acelaşi dosar au mai fost trimise în judecată alte nouă persoane, acuzate de luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălarea banilor, precizează  Parchetul Capitalei.

Potrivit procurorilor, în perioada septembrie - noiembrie 2012, Andrei Rona, în calitate de director al Administraţiei Pieţelor Sector 3 Bucureşti, a favorizat mai multe societăţi comerciale, atribuindu-le direct contracte.

„Ulterior, deşi lucrările nu au fost finalizate ori bunurile nu au fost livrate, inculpatul a întocmit, conform înţelegerii cu reprezentanţii societăţilor respective, procese-verbale de recepţie a lucrărilor, atestând în fals că acestea au fost efectuate şi finalizate, iar în baza acestor procese-verbale s-a întocmit documentaţia de efectuare a plăţilor şi s-au efectuat aceste plăţi către firmele contractante”, arată Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Andrei Rona, spun anchetatorii, ar fi fost sprijinit de un jurist al Administraţiei Pieţelor Sector 3 Bucureşti, de un angajat al aceleiaşi unităţi, precum şi de administratorii unor societăţi comerciale.

De asemenea, în perioada noiembrie - decembrie 2012, Rona ar fi pretins de la Cătălin Dragoş Trandafir o sumă de bani pentru atribuirea prin achiziţie publică directă a unui contract de furnizare de bunuri. 

Ca urmare a acestei înţelegeri, ar fi fost încheiat un contract cu o firmă propusă de către Cătălin Dragoş Trandafir, iar după efectuarea plăţii de către Administraţia Pieţelor Sector 3, Trandafir, cu ajutorul altor persoane, ar fi remis lui Andrei Rona respectiva sumă de bani, în două tranşe, în cursul lunii decembrie 2012.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada noiembrie - decembrie 2012, Andrei Rona a cerut de la Cătălin Dragoş Trandafir, inculpat şi el în dosar, o sumă de bani pentru atribuirea prin achiziţie publică directă a unui contract de furnizare de bunuri.

„Urmare a acestei înţelegeri, a fost încheiat un contract cu o firmă propusă de către inculpatul Cătălin Dragoş Trandafir, iar după efectuarea plăţii de către Administraţia Pieţelor Sector 3, inculpatul Trandafir Dragoş Cătălin, cu ajutorul altor persoane, a remis inculpatului Rona Andrei respectiva sumă de bani, în două tranşe, în cursul lunii decembrie 2012”, spun anchetatorii.

Dosarul va fi judecat de instanţa Tribunalului Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite