De asemenea, au fost reţinute trei persoane fizice, administratori ai unor societăţi comerciale, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea unor infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi spălare a banilor.
În cauză, a mai fost dispusă punerea în mişcare a acţiunii penale şi faţă de un alt om de afaceri pentru săvârşirea unor infracţiuni similare.
”În perioada septembrie-noiembrie 2020, inculpatul Manole Daniel, în calitatea menţionată mai sus, împreună cu ceilalţi inculpaţi ar fi constituit un grup infracţional care ar fi avut ca scop achiziţia, cu fraudarea legislaţie primare în materie, de către instituţia pe care o conducea primul inculpat a unui număr de patru nave (trei de salvare şi una de depoluare) în valoare de aproximativ 85.000.000 lei (fără TVA). Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat că în cele patru contracte încheiate sunt prevăzute clauze defavorabile achizitorului, în sensul că A.R.S.V.O.M. este obligată să plătească pentru cele patru nave mai mult de jumătate din valoarea lor, ca avans, restul banilor fiind plătiţi la recepţia finală”, a transmis DNA.
Sursa citată a menţioat că societatea câştigătoare a licitaţiei doar „ar fi mimat” construcţia acelor nave, în realitate acestea fiind achiziţionate la jumătate de preţ de la o societate comercială din Estonia.
”Pentru contribuţia sa, inculpatul Manole Daniel ar fi fost recompensat cu un procent de aproximativ 3% (cca. 2.000.000 lei) din sumele plătite de A.R.S.V.O.M. către societatea care a livrat navele. Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, a mai transmis DNA.
Procurorii precizează că, miercuri, inculpatul Manole Daniel şi doi dintre oamenii de afaceri urmează să fie prezentaţi Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar restul cu propunere de luarea a măsurii arestului la domiciliu.
În cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
6 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
Chiar eram nedumerit de unde ar putea sa faca spaga si asta de la salvamar... Credeam ca e un fel de nas de barca care negociaza suitul in barca a unor amarati de naufragiati. Dar pana la urma tot asa e : un hot lacom care pune in pericol viata subordonatilor si a celor pe care ar trebui sa-i salveze!
Spaga de doar 3%? In ce hal am ajuns, fratilor! Hai, DNA, nu va faceti de ras si gasiti repejor diferenta pana la 15-20% in buzunarele celor care l-au pus pe functie.
Bravo procurorilor D.N.A ... Spor la treabă ! Căci multă mai aveți ..
Cainele latra , pisica miauna , oaia behaie si bugetarul fura ... E ceva natural...
Si politicieni de prim rang pe cand ? Astia fac trafic de influenta pe fata (vezi cazul "master" prezentat de Recorder), demisiile de la apele Romane (unde este clara influenta politicului) dar DNA doarme in ghete, a gasit un salvamar ratacit cand astia din clasa politica fura sute de milioane dar in alta moneda...dar va plangeti de bugete.
Vezi toate comentariile (6)