DNA: 73 de inculpaţi condamnaţi în iunie în dosare de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea
Elena Udrea

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat că în luna iunie au fost condamnaţi, în dosarele de corupţie instrumentate de instituţie, 73 de inculpaţi, prin 28 de hotărâri judecătoreşti definitive.

Printre persoanele condamnate se anumără doi foşti miniştri - Elena Udrea şi Constantin Niţă, un fost senator - Dan Şova, un prefect, un consilier prezidenţial - Cătălin Voicu, un secretar de stat în Ministerul Justiţiei, un secretar general în Ministerul Turismului, un consilier personal al ministrului, un director al CNI, un director din CFR, un director general al Electrica, un primar de municipiu, doi primari de comună, un şef Inspectorat judeţean de jandarmi şi un fost şef ANAF.

Pedepsele dispuse de judecători în cazul celor 73 de inculpaţi variază între 8 ani închisoare şi un an şi 10 luni cu amânarea aplicării pedepsei. 

DNA spune că, având în vedere că, în multe cazuri, între pronunţarea deciziilor, motivarea acestora şi transmiterea acestor decizii de către instanţele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferenţă de timp, a decis publicarea unor informări cu privire la soluţiile de condamnare definitive la momentul pronunţării acestora. "În acest fel, DNA. răspunde cerinţei de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupţie, inclusiv asupra finalităţii dosarelor trimise spre judecare", precizează DNA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite