DNA cere 15 ani de închisoare cu executare pentru Radu Mazăre în dosarul retrocedărilor ilegale de pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul DNA a cerut, luni, la ultimul termen din procesul lui Radu Mazăre aflat pe rolul Curţii Supreme o pedeapsă cu închisoarea pentru fostul primar al Constanţei, orientată spre maximul de 15 ani. DNA a cerut închisoare cu executare şi pentru Nicuşor Constantinescu, inculpat în acelaşi dosar.

„Solicităm condamnarea inculpatului Radu Mazăre la o pedeapsă orientată spre maxim. (...) Nu vom cere o pedeapsă de 15 ani, ci una orientată spre cea de 15 ani”, a spus procurorul de şedinţă la ultimul termen al procesului. Potrivit Mediafax, DNA a cerut închisoare orientată spre maximum şi pentru Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte CJ Constanţa.

Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost condamnat, în acest dosar, în iulie anul trecut, la patru ani de închisoare cu suspendare. El este acuzat, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri, prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. Decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe. În acelaşi dosar a fost condamnat şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, el primind o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare.

Alţi şapte funcţionari din cadrul Primăriei Constanţa au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu suspendare. Este vorba despre Constantin Racu, Ramona Daniela Dospinescu, Ion Marica, Cristian Talpău, Nora Alina Chircă, Georgică Giurgiucanu şi Emil Dragoş Săvulescu.

Ceilalţi 24 de acuzaţi din acest dosar au fost achitaţi de Tribunalul Bucureşti. Între aceştia se numără şi Cristian Borcea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite