DNA cere control judiciar pentru Elena Udrea. Procurorii se tem să nu fugă iar din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Procurorii anticorupţie cer instanţei să îi interzică Elenei Udrea să plece din România, după condamnarea de acum două zile, la 8 ani de detenţie. Solicitarea va fi discutată chiar mâine de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti.

Cererea formulată de procurorii de la DNA vine după ce Curtea de Apel Bucureşti a condamnat-o la începutul săptămânii pe Elena Udrea la 8 ani de închisoare pentru instigare la luare de mită şi spălare de bani..

Solicitarea este fundamentată în primul rând pe istoricul fostului ministru al Dezvoltării, care, înainte ca Instanţa Supremă să se pronunţe definitiv în anul 2018 în dosarul „Gala Bute” a plecat din ţară, fiind ulterior dată în urmărire internaţională.

A fost depistată în Costa Rica, unde a stat două luni în arest, înainte ca în urma unei decizii a CCR să-i fie anulată condamnarea definitivă din ţară. Udrea a fost apoi eliberată, pentru ca după câteva luni să revină în România, unde, din informaţiile noastre se află şi în prezent.

Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat, marţi, prima sentinţă în dosarul finanţării campaniei din 2009, în care Elena Udrea este inculpată pentru corupţie în legătură cu finanţarea ilegală a campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009.

Elena Udrea acuzată de instigare la luare de mită şi spălarea banilor a primit 6 ani de închisoare pentru prima faptă şi mai multe condamnări pentru spălare de bani.

Concret, aceasta a fost acuzată de mai multe fapte de spălare de bani, iar instanţa i-a dat trei pedeapse pentru comiterea acestor infracţiuni de 5, 4 şi 3 ani de închisoare. În final, magistratul a decis ca fostul demnitar să execute în total 8 ani de închisoare. Elenei Udrea îi va fi confiscat şi un milion de euro.

Ea a contestat condamnarea la 8 ani de închisoare şi a blestemat-o pe judecătoarea care a condamnat-o.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite