DNA: Oficiali din Primăria Sectorului 3 au cerut mită pentru atribuirea unor lucrări de reabilitare termică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iinculpatul George Navon a pretins pentru sine şi pentru alţii suma 210.000 de euro    FOTO: Shutterstock
Iinculpatul George Navon a pretins pentru sine şi pentru alţii suma 210.000 de euro    FOTO: Shutterstock

Un bărbat a fost trimis în judecată după ce a cerut peste 200.000 de euro pentru a-şi folosi influenţa pe lângă reprezentanţi ai Primăriei Sectorului 3 (PS3), astfel încât să-i obţină unui administrator de firmă încredinţarea directă a unor lucrări de reabilitare termică, informează DNA.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată a inculpatului George Navon, persoană fără o calitate anume, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată (două acte materiale). Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, la sfârşitul lunii octombrie 2012, inculpatul George Navon a pretins pentru sine şi pentru alţii suma 210.000 de euro, din care 200.000 de euro cu titlu de consultanţă de afaceri (dintr-un avans obţinut pentru lucrări viitoare) şi 10.000 de euro cu titlu de "taxă de încredere", pentru a-şi folosi influenţa pe lângă reprezentanţi ai Primăriei Sectorului 3, astfel încât să-i obţină unui administrator al unei societăţi comerciale (denunţător în cauză) încredinţarea directă a unor lucrări de reabilitare termică a 10 blocuri. Această din urmă pretenţie de 10.000 de euro a fost diminuată la 20.000 de lei, sumă care a fost primită de inculpat la data de 30 octombrie 2012.

În cursul lunii decembrie 2012, inculpatul a pretins pentru sine şi pentru alţii 20.000 de euro, pentru a-şi folosi influenţa pe lângă reprezentanţi ai Primăriei Sectorului 3 Bucureşti, astfel încât să-i obţină aceluiaşi administrator de firmă încredinţarea directă a unor lucrări de reabilitare termică a 40 de blocuri.

Citeşte şi:

UPDATE Deputatul Gheorghe Coman va fi cercetat în libertate. Curtea Supremă a respins cererea procurorilor DNA

UPDATE Fostul ministru al Apărării Victor Babiuc ar putea fi eliberat condiţionat. DNA a formulat recurs

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite