DNA rămâne fără doi şefi de secţie, în contextul OUG 7. Procurorii CSM au respins plângerile Direcţiei privind delegările în funcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliul Superior al Magistraturii - CSM - sediu - cladire - FOTO Eduard Enea
Consiliul Superior al Magistraturii - CSM - sediu - cladire - FOTO Eduard Enea

Procurorii CSM au respins joi plângerile DNA faţă de hotărârea de încetare a delegării pentru doi şefi de secţie din cadrul Direcţiei, delegări ce au încetat în contextul OUG 7, care le interzice ocuparea funcţiilor numite de preşedinte.

Secţia pentru procurori a CSM a respins plângerile Direcţiei Naţionale Anticorupţie faţă de hotărârile din 26 februarie de încetare a delegărilor a doi şefi de secţie din cadrul DNA, informează mediafax.

Hotărârile atacate de DNA, din 26 februarie, vizau respingerea continuării delegării unor şefi de secţie din Direcţie, în contextul intrării în vigoare a OUG nr. 7 pe legile justiţiei, care interzice delegările în funcţiile de conducere din cadrul parchetelor pentru care numirea se face de preşedinte.

Cei doi şefi de secţie sunt Mădălina Scarlat - procuror-şef al Secţiei judiciare penale şi Dănuţ Volintiru - procuror-şef al Secţiei de combatere a corupţiei.

În acest context, şeful interimar al DNA, Călin Nistor, a declarat, miercuri, că există pericolul blocării unor dosare ale Direcţiei, în cazul în care nu se va găsi o soluţie pentru delegările în funcţiile de conducere, în contextul intrării în vigoare a OUG pe legile justiţiei, care le interzice.

Întrebat dacă este şi cazul dosarului Tel Drum, acesta a răspuns: „Este cazul fiecărui dosar din cadrul DNA. Soluţia ar fi delegarea în continuare a unor procurori şefi secţie, bine a fost o discuţie şi pe delegare, trebuie să ştiţi toţi că după modificările de anul trecut la pachetul de legi pe justiţie delegările nu le mai face procurorul general delegările sunt făcute de secţia pentru procuri a CSM . Acum CSM este garantul independenţei justiţiei. Dacă nici în Consiliu nu mai avem încredere pe modalitatea de delegare a procurorilor atunci cine să le facă? Şi oricum vacantarea unui post poate interveni în orice moment chiar dacă este numită o persoană pe acea funcţie”, a mai declarat Călin Nistor pentru sursa citată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite