Eveniment

articolul anterior articolul urmator

DNA: Dan Voiculescu a fost la Belgrad unde s-a întâlnit cu Sebastian Ghiţă şi împreună cu Mihai Gâdea au pregătit linşarea procurorilor

29
12 Feb 2018 10:11:03
Autor: Redacţia Adevărul
DNA răspunde acuzaţiilor lansate de fostul deputat Vlad Cosma
DNA răspunde acuzaţiilor lansate de fostul deputat Vlad Cosma

DNA răspunde acuzaţiilor din înregistrările difuzate la Antena 3 de Vlad Cosma difuzând transcrierea unor discuţii cu persoane care ar fi cerut o situaţie juridică favorabilă acestuia şi tatălui său ameninţând că vor apărea la TV înregistrări video din anchete şi cu montaje menite să discrediteze procurorii. „Miza e alta, miza e de distrugere, nu de cancan!”, ar fi ameninţat oamenii lui Cosma.

„Cu referire la emisiunea difuzată de postul de televiziune Antena 3, în cursul serii de 11 februarie 2018, în care au fost prezentate o serie de înregistrări audio, ce redau presupuse discuţii purtate de procurorul şef al Serviciului Teritorial Ploieşti - Onea Lucian cu inculpatul Cosma Vlad, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele:
 
1. Vlad Cosma, inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă într-un dosar aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu termen pe 19 februarie 2018, trimis în judecată de Serviciul Teritorial Ploieşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a prezentat denaturat situaţia dintr-un dosar penal aflat în curs de urmărire penală, folosindu-se de colaje ale unor înregistrări pe care le-a realizat personal.
 
2. Relevant este că, anterior difuzării înregistrărilor, persoane din anturajul acestuia, s-au prezentat în mod repetat la şeful Serviciului Teritorial Ploieşti şi, în lipsa acestuia, la alţi procurori/ofiţeri de poliţie judiciară – ultima dată vineri, 9 februarie 2018 – cerându-le procurorilor să facă demersuri astfel încât să îi creeze o situaţie juridică favorabilă lui şi tatălui său - inculpatul Cosma Mircea (cercetat pentru luare de mită şi abuz în serviciu în acelaşi dosar aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu termen pe 19 februarie 2018, în care este inculpat şi fiul său)”, transmite DNA într-un comunicat difuzat luni.
 
Conform instituţiei, „procurorilor li se cerea să nu deruleze o anchetă penală cu privire la presupuse infracţiuni aflate în legătură cu dosarul deja trimis în judecată, precum şi să întocmească şi să elibereze un înscris care să îi folosească inculpatului Cosma Mircea la îmbunătăţirea situaţiei juridice în dosarul aflat la ICCJ, în faza procesuală a apelului", iar "persoanele respective au atras atenţie procurorilor că, în caz contrar, vor fi difuzate la diverse posturi de televiziune înregistrări video din anchetele acestora, constând în montaje, colaje, special realizate pentru compromiterea procurorilor şi ofiţerilor de poliţie care au instrumentat mai multe cauze penale, printre care şi cel privindu-i pe inculpaţii sus menţionaţi”.
 
DNA prezintă transcrierea unei discuţii dintre o persoană din anturajul lui Mircea Cosma şi un ofiţer de poliţie de la ST Ploieşti - 09.02.2018 
 
Persoană: … Duminică iese pe televizor. Şi-au făcut nişte înregistrări, nişte chestii de genul ăsta… şi vor să iasă pe televizor să distrugă pe toată lumea. 
… N-am ce să fac! Că asta… că n-au… Au făcut, au aranjat tot! Să… Vor să iasă duminică, să iasă pe televizor cu ele. 
… Nici nu v-am spus!… Şi dacă va fi un scandal foarte mare şi o băşică foarte mare, care va exploda, pentru că el are nişte chestii foarte, foarte… 
… O să iasă un scan… o să iasă un scandal fantastic, că se duce la presă, care presa e împotriva voastră! Şi o să fie o… întreg scandal. Eu acuma vă spun decât… vă spun… vă trag un semnal de alarmă… Adică, ce puteţi să faceţi?… că nu puteţi să le faceţi, că el le are… Oricum sunt toate date, montate…
… Ei au ce au, că… ăla mi-a zis: ”…Domn’e (…) nu mi-au dat nici măcar o caracterizare pentru tata!” 
… Dumneavoastră trebuie să înţelegeţi, că nu e de glumă! Au făcut nişte discuţii mari pe la C.S.M., pe la CONSILIUL MAGISTRATURII, pe la ÎNALTA CURTE… tot felul de discuţii… cu S.R.I.-ul… s-au înţeles… au fost toţi, împreună, la SEBI GHIŢĂ, în… în ăsta, cum îi spune? În… ă… în SERBIA.
… Au avut pe-acolo discuţii… le-a arătat… au montat împreună… Sunt montate oficial cu ăia după la R.T.V., cu GÂDEA, de la ANTENA 3… Deci, nu… nu e un scăndăluţ!
… E ditamai regia făcută! O să transmită două posturi în direct… şi ROMÂNIA TV… şi ANTENA 3! ANTENA 3 o să fie în direct, cu totul, absolut…! 
… Doamna… trebuie găsită o variantă prin care să scăpaţi de ăştia după cap, că o să vi se rupă picioarele la toţi! Credeţi-mă, s-au făcut nişte…! 
Ofiţer DNA: Ce variantă? Care ar fi varianta? 
Persoană: Nu ştiu! Să-l lăsaţi, dracu’, în pace! 
…trebuie să ne aşezăm undeva, să căutăm o variantă, să pice la o pace, să facă într-un fel, că o să vadă ce recul o să aibă prima… 
….Duminică apare… Trebuia să apară pe data de 15… eu ştiam ceva, n-am fost sigur… da’ am avut noi… ne-a amânat nouă procesu’… şi acum avem pe 18 proces… şi s-ar putea să fie ultimul, că încep dezbaterile şi… a zis … „Ce să mai fac cu alea, dacă mă duc la puşcărie?”
…Cu cât ajungi mai sus, căderea e în jos… şi eu acuma vă spun în felul următor… asta, aşa… fac o discuţie… şi uit că am făcut-o! Vedeţi-vă de pielea dumneavoastră, că sunteţi la fel de băgată ca şi ceilalţi!
… Este vorba şi de serviciul, şi de salariile, şi …[neinteligibil]…, şi de familia dumneavoastră. 
 
…Da! Eu, cu ochii mei am văzut! Mi-e milă de dumnea… Eu vă spun cinstit! Vedeţi-vă de pielea dumneavoastră! 
…Oamenii-s nebuni! Nu vă daţi seama ce filme au făcut, ce discuţii, ce îmbârligări! Au discuţii cu CIUTACU, cu… cu nu ştiu care, cu nu ştiu care, cu nu ştiu care, cu nu ştiu… cu douăzeci de inşi… cu VICOL, cu BLAGA, cu UDREA, cu BICA, care intră în direct de nu ştiu unde, cu PONTA, care nu ştiu ce vine să zică. O să fie un scandal monstru! N-au vrut să facă chestia asta c-a picat Guvernu’ şi n-au vrut să …[neinteligibil]… una cu alta! Cu DRAGNEA, care îi cere schimbarea lui KÖVESI… cu înregistrări, în care discută NEGULESCU la telefon…
… E ticluită ca lumea şi sunt pregătiţi rău de tot! 
… Şi după ce vedem primul set şi vedem impactul care este… o să vă dau un telefon, că vin… şi vedem".
 
O altă transcriere este cea a discuţiei dintre o altă persoană din anturajul familiei Cosma şi procuror ST Ploieşti - 29.01.2018 
 
Persoană: Nu! Problema e că… o să înceapă un mare scandal la ANTENA 3… şi v-au filmat… şi pe dumneavoastră…...Nu ştiu! Au intrat doi… cablaţi cu interfoane, cu camere, cu tot…
… Intră şi GHIŢĂ de la BELGRAD, în direct… S-a dus VOICULESCU acolo… Adică, e o chestiune amplă, care e numa’ pe D.N.A. Ploieşti!.... VLĂDUŢ COSMA. Are termen în februarie şi acuma vrea să dea drumul…
…Şi… concluziile ajung la KÖVESI. că de aia s-a dus VOICULESCU, că vor să... habar n-am!… ă… ştiu doar că o să le dea drumu’… la ANTENA 3, la GÂDEA, …, tot se duc, fac repetiţii… montaje. Serios!
… Da, nu ştiu. Că miza e alta, miza e de distrugere, nu de cancan! 
… Adică, nu e o situaţie de cancan, că vor să dea nişte înregistrări! Ideea e să-l distrugă pe domnul ONEA… nu ştiu!… să ajungă la KÖVESI… Dacă e şi VOICULESCU băgat… şi GHIŢĂ… în treaba asta, e o chestiune mai serioasă! Nu e făcută doar aşa, de… VLĂDUŢ!".
 
„Difuzarea înregistrărilor, cum - de altfel - a afirmat şi unul dintre cei doi interlocutori, are ca scop compromiterea procurorilor şi a ofiţerilor de poliţie care au instrumentat cauzele privind pe Cosma Mircea, Cosma Vlad şi pe fostul deputat Ghiţă Sebastian Aurelian, în condiţiile în care, aşa cum am menţionat, pe rolul ICCJ se află dosarul penal cu termen la data de 19 februarie 2018", conchisde DNA, adăugând că "l acest moment, alte detalii nu pot fi furnizate, deoarece aspectele menţionate fac obiectul unui dosar penal având ca obiect, între alte infracţiuni, şi infracţiunea de şantaj".
 
Antena 3 a difuzat duminică seară înregistrări furnizate de Vlad Cosma din care rezulta că i s-ar fi cerut să planteze probe pentru un dosar vizându-i pe Sebastian Ghiţă şi Victor Ponta.
Citeşte şi:
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

29 Comentarii

of of
12.02.2018, 11:00:00

A3 ori RTV nu pot fi închise sau sancționate pentru difuzarea de știri false? Nu pot să mă uit, dar citesc și mă îngrozesc.

+4 (16 voturi)
IonIon Codreanu
12.02.2018, 11:11:40

Cine să o facă, dacă Parlamentul și Guvernul sunt pe față sprijinul mediului infracțional din România și dușmanii Justiției?!

+6 (14 voturi)
Scorilo
12.02.2018, 11:17:48

Pana si DNA-ul apeleaza la cea mai tare arma romaneasca : "Ba pe-a ma-tii !" Acum este clar !

-7 (17 voturi)
laur laur
12.02.2018, 12:01:30

voiculescu si ghita, antena 3 si RTv insceneaza o facatura impotriva DNA care sa-i dea pretexte echipei lui Dracnea sa o dea jos pe Kovesi . Inspectia Judiciara si-a facut partea , Comisia parlamentara alegeri prezidentiale 2009 si CCR asisderea , Antena 3 si Rtv sunt de ani buni cu ventilatorul de rahat pus pe CK si DNA iar acum este la turatie maxima. Urmeaza ca Tudorel sa-si faca numarul . Ce nu stiu ei este cat de puternica va fi riposta strazii . O vor afla si nu le va fi moale.

+3 (17 voturi)
Michiu Stefan
12.02.2018, 12:02:21

Halucinant, cum niste infractori, cum niste javre abjecte invechite in calomnii si rele isi bat joc de Justitie, de Tara, de noi toti!Daca ma gandesc, Justitia merita aceasta bataie de joc!Procese ras amanate,expertize peste, pensionari inainte de pronuntarea sentintelor-sa o ia de la capat-pedepse blande sau cu suspendare!Din toate astea, DNA -adica cei care muncesc aduna probe, fac rechizitorii-plateste pentru lentoarea,complicitatea anumitor judecatori.Cum de la ora asta, banditii astia nu sunt in puscarie?Cum de marsavele lor posturi TV isi continua seria de atacuri murdare , manipulare grosolana, prostirea pe fata -in totala impunitate?Da, toate astea se pot intampla doar intr-o tara numita Romania!

+3 (15 voturi)

Vezi toate comentariile (29)

Modifică Setările