Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Doamna Carmen Dan reafirmă rolul conducător al partidului

12
12 Jan 2018 06:16:40
Mircea Morariu

Am publicat ieri pe siteul contributors.ro un comentariu intitulat Comparaţii. Pornind de la iminenţa apropierii centenarului naşterii lui Nicolae Ceauşescu, revelam similarităţi între politica de cadre din vremea partidului unic şi felul în care PSD a desemnat în funcţii câţiva dintre înalţii demnitari de azi ai României.

Puţin a contat pregătirea şi competenţa lor profesională. Nu a interesat pe nimeni, pe nimeni dintre cei ce le-au acordat entuziast şi cu mare simţământ partinic, că unii dintre cei care ocupă astăzi înalte funcţii au studii universitare precare, doctorate dubioase, foarte adesea dovedite ca plagiate. Nici faptul că unii dintre miniştri, începând cu cel al Educaţiei Naţionale, habar nu au să mânuiască, aşa cum se cuvine limba română. Importante au fost doar apartenenţa politică, voinţa actualului preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, şi servilismul arătat acestuia. Totul justificat prin faptul că avem de-a face cu un guvern politic a cărui componenţă este decisă de forurile de conducere ale partidului. Iar partidul înseamnă azi penalul Liviu Dragnea. Dragnea-Trei Dosare.

Asemenea unor premieri de paie din vremea domniei geniului Carpaţilor- indiferent că a fost vorba despre Manea Mănescu, Ilie Verdeţ sau Constantin Dăscălescu - nici prim-miniştri ce s-au perindat pe la Palatul Victoria din ianuarie 2017 şi până astăzi - adică Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose - nu au avut nici cel mai mic drept în a-şi stabili colaboratorii ori a le cere revocarea atunci când au socotit că aceştia nu-şi fac aşa cum se cuvine datoria.

În timpul lui Nicolae Ceauşescu se recurgea la povestea hotărârilor CePex şi atunci când se numeau ori se roteau miniştri, hotărâri ce nu făceau decât să confirme ceea ce se numea rolul conducător al partidului. La 28 de ani de la Revoluţie, în acelaşi fel, matematic la fel procedează mai marii social-democraţiei din România, recte Liviu Dragnea. Partidul e mai departe în toate, iar conducătorul este tot infailibil.

Dacă mai aveam nevoie de o dovadă în sensul acesta, am primit-o la capătul conferinţei de presă convocată ieri seară numai şi numai spre a-şi spăla imaginea şi a nu-şi lăsa onoarea nereperată de insa care încă ocupă postul de ministru de Interne. Fosta secretară de şcoală generală din Videle, o ambuscată, pe numele ei din buletin Dan Carmen.

Sus-numita şi-a început tirada dând încă o dată cu tifla limbii române- ne-a gâdilat în mod neplăcut urechea, pronunţând un deranjant optisprezece - şi a încheiat-o dându-i cu tifla premierului Tudose. Doamnei Carmen Dan, protagonista unui scandal mediatic cât casa, nu i-a fost defel jenă, - jena nu are trecere în politică, cu atât mai puţin la PSD -, ştiindu-se protejată de megieşul ei Dragnea Liviu, să spună, e drept, pe ocolite, că nu dă doi bani pe cererea de a-şi înainta demisia formulată miercuri seară de superiorul ei direct, Mihai Tudose. Va pleca din ministerul unde deţine un post pentru care nu o recomandă nimic şi la care neam de neamul ei nu visa să ajungă vreodată (în comunism, doamna Dan putea visa să lucreze în Ministerul de Interne, cel mult în calitate de organizator de spectacole, adică de vânzătoare de bilete la Ansamblul Ciorcârlia), numai şi numai dacă i-o va cere partidul. 

Indiferent câte năzbâtii va mai comite graţioasă ei persoană de acum încolo. Şi cât de respingătoare va fi ea în ochii populaţiei ce îi plăteşte salariul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

stocetirnatati
12.01.2018, 07:17:04

"nu dă doi bani pe cererea de a-şi înainta demisia formulată miecuri seară de superiorul ei direct, Mihai Tudose" Cred ca v-ati uitat la alt film, subtitrat ! Doamna Dan a declarat ca avea acceptul scris al adjunctului politiei domnul Chestor Ionita. A declarat ca Primul Ministru nu a intrebat-o nimic despre domnul Chestor la intalnirea oficiala. Deci acuzatiile de minciuni pe care le-a enuntat domnul Prim Ministru sunt minciuni. A declarat ca a fost investita ca ministru de o Coalitie si deci demisia nu se poate face decat pe principiul identitatii, adica tot prin Coalitie. Domnul Tudose fiind se pare un Prim Ministru Politic. Evident probabil veti zice: nu e posibil ca politicul sa se amestece in Administrarea tarii ! Ceea ce puteti sa ziceti. Ce e insa grav, asa cum a remarcat si domnul Gadea, este: din ce cauza domnul Chestor a acceptat in prima zi sa preia functia de sef, iar peste noapte s-a razgandit. Aici la razgandaci cred ca sunt niste experti in romania: Basescu etc

-5 (11 voturi)
Banan Crudu
12.01.2018, 08:42:00

Auzi-l şi pe trolul ăsta ! "Domnul Gâdea" ?!? Firea-ți ai naibii de haznalişti comunişti.

+4 (4 voturi)
Vanatorul/d.c.
12.01.2018, 08:39:25

O fosta secretară de şcoală generală din Videle (autoare a unor greseli de exprimare) ajunge ministra, iar un profesoras provincial (cu minte inceata si reactii intarziate) ajunge intai primar si apoi presedinte de tara..! Ambii promovati si sustinuti pentru a ocupa functiile acestea de catre partidele lor..! Nu-i nimic inedit sau nedemocratic in faptul ca ”partidul te ridica, partidul te coboara (doboara)”. Altceva e..e curios..! Faptul ca ce profesoarasului de provincie ajuns presedisnte, desi doarme in functie si papa banii publici degeaba in timp ce statul, al carui al sef ar trebui sa fie, se indrapta spre dezastru socio-politico-economic, scribii si vorbetii din mass media ii cocoleșesc autismul, lenea, dizabilitatile, INUTILITEA permanenta si frapanta, fara sa-i deranjeze. adormirea; insa aceeasi scribi si vorbeti, la ordinul aceluiasi Sistem care le comanda cocolosirea presedisntelui figurant, sar imediat gâștireața secretarei ajunsa ministru de Interne, si asta doar pentru ca acesta a indraznit sa-si ia functia in serios, incercan sa primenesca conducerea si activitatea Politiei, Politie, condusa si capusata de mafioti cu epoleti numiti, care , pot fi numiti sau demisi doar la recomandarea si cu..aprobarea Sistemului din care fac parte..! Intrebati-i pe acest scribi si vorbeti ai Sistemului asmutiti la ordin impotriva ministrului de interne Carmen Dan, ce anume au sa-i reproseze pe linie de activitate ministeriala..! Nimic..! Niciunul dintre vehementii scribi si vorbeti ai Sistemului nu au resusit sa-i gasesca vreo ..buba pe linie de activitate ministeriala. Insa de atacat o ataca toti cu aceleasi..”mizerii standardizate”, pe care le folosesc ori de cate ori primesc ordinul de..a linșa mediatic pe cineva...! De ce..? Pentru ca spre deosebire de docilul profesoras plantat de catre Sistem la Cotroceni pe post de marioneta, si psre deosibire si ”premierul” cu doctorat falsificat Tudose(care s-a straduit din rasputeri sa musamalizeze nereguliule descoperite de presa libera in Polite, si nu numai in Politiea) secretara scolii de la Videle ajunsa ministru a indraznit sa incerce sa-si faca treaba pentru care e platita si astfel a deranjat nu numai Sistemul poltico-sereisto-juridico-mafiot, ci pe ”premierul cu doctorat” plantatade catre sistem in fruntea guvernului . Ce a relevat conferinta de presa de aseara..? Ceea ce deja stiam: ”premierul” Tudose, ajuns ”pe cai mari” cu sprijinul Sistemului (nu-i deloc intamplator ca lucrarea de doctorat i-a fost ”supervizata” si laudata de chiar Florian Coldea si Liviu Maior, decidentii supremi la vremea respectiva atat in SRI cat si in Sistem), e un gargaragiu tupeist si un mincinos ordinar..! Punct.

-4 (8 voturi)
Banan Crudu
12.01.2018, 08:47:15

Vânzătorul de canari... Dăştept băiat. Păi dacă nu-ți place profesoraşul, poate preferai un frizer, sau poate un chelner, că ăia nu "este" autişti şi nici nu fac parte din sistem, cel puțin nu din galaxia asta ! Cu ce vânezi canari, prietene ? Cu sarbacana ? Nu ştii ce-i aia ? Întreabă-l pe amicul stocetiaspirin, de mai sus. La ei încă se mai foloseşte,cei drept "drcât" în zile de sărbătoare.

+4 (4 voturi)
Vanatorul/d.c.
12.01.2018, 08:57:38

Va rog lasati loc in siajul comentariilor mele trompetilor digitali ai Sistemului (foarte probabil, vor primi imediat link-ul de la,,Centru si, ca de obicei, vor aparea in gasca ca sa-mi dea la geoale si..dislike-uri cu toate ”personalitatile lor multiple”:)) Dar mai ales, lasati loc liber celui pe care toata lumea din cartierul asta il stie ca fiind cretinelul meu personal favorit (si totodata cel mai penibil perietor al spilhozenilor lui Ioha), recte patologicul tontut nevricos cu 5, 02 neuroni in v, care aterizeaza (de peste 6 ani) caraghios de ofticat si tamp, numai si numai in siajul comentariilor mele, pentru a se autodemonstra ..ca atare..!:)) Sincer, mereu traiesc cu teama ca intr-o zi mi-l vor salta ”hingherii” sistemului national a de sanatate, ca-l vor..gini si-l vor baga in camasuta aia careia i se leaga manecile la spate, pagubindu-ma astfel de cretinelul meu personal..favorit, pe seama caruia ma distrez gratis, in fiecare zi...!:)

-5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (12)