DOCUMENT Cum ajungi maistru militar sau subofiţer în Armată. Care sunt baremele probelor sportive şi ce modele de teste se vor da la examenele teoretice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcoala de Maiştri Militari de Marină Ion Murgescu Constanţa Sursa navy.ro
Şcoala de Maiştri Militari de Marină Ion Murgescu Constanţa Sursa navy.ro

Ministerul Apărării Naţionale a pus la punct “Ghidul candidatului la admiterea în şcolile militare de maiştri militari şi subofiţeri”, care se vrea un instrument util pentru cei care vor să urmeze un astfel de gen de carieră militară.

În document se face o prezentare a şcolilor militare de maiştri militari şi subofiţeri, iar apoi candidaţii sunt sfătuiţi, pas cu pas, ce  paşi trebuie să urmeze pentru a trece prin etapele de recrutare, selecţie şi admitere. Lucrarea prezintă, apoi, probele de concurs şi ponderea acestora în media de admitere. În plus,  este indicată şi relaţia de calcul pentru media de admitere, valabilă pentru anul de învăţământ 2019-2020. 

În fine, este prezentat graficul – calendar privind admiterea în învăţământul postliceal militar, în anul de învăţământ 2019-2020, şi, foarte important, în ultima parte sunt publicate teste asemănătoare cu cele care se vor da  la admitere. 

Cei care optează să devină maiştri militari vor avea la dispoziţie  678 locuri în şcolile militare din Piteşti, Boboc sau Constanţa. Tinerii care vor să fie subofiţeri ai Armatei Române au la dispozitie 399 de locuri în şcolile din Piteşti şi Boboc.

La admiterea în învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari (cu durata de 2 ani) se pot înscrie elevii din clasele a XII-a, precum şi tinerii care sunt absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat şi care vor împlini cel mult 30 de ani în anul 2019.

În fine, pentru admiterea în învăţământul postliceal militar de formare a subofiţerilor (cu durata de 1 an) se pot înscrie soldaţii/gradaţii profesionişti care sunt absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat şi care vor împlini cel mult 35 de ani în anul 2019. În plus, aceste cursuri mai pot fi accesate şi de elevii din clasele a XII-a şi tinerii care sunt absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat şi care vor împlini cel mult 35 de ani în anul 2019.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite