Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Documentul care atestă că Ion Cioabă era agreat ca fiind unicul reprezentant al romilor

41
23 Aug 2013 20:51:40
Ciprian Necula

Documentul prezintă relaţia dintre autorităţile române şi regele Ion Cioabă. Printre autorităţile care au confirmat (în 1992) regalitatea lui Cioaba se numără: Ministerul de Interne, Ministerul Culturii şi Camera Deputaţilor.

Documentul de mai jos mi-a fost înmânat în vara anului 2012 de către Florin Cioabă, fiul lui Ion Cioabă, în scopul cercetării şi relevării adevărului istoric. Am crezut de cuviinţă că este momentul potrivit pentru a fi publicat, întrucât în ultima perioadă se afirmă prin studiourile de televiziune cum că Florin Cioabă ar fi rege „autoproclamat”.

Documentul de mai jos se află în posesia mea.   

 

Redau mai jos transcrierea documentului:

Casa Regală
A.M.S. Ion Cioabă
Regele Internaţional al Romilor
Nr. 001 din 06.05.1992


Noi, M.S. Ion Cioabă, regele internaţional al romilor, aducem la cunoştinţă tuturor organelor de stat şi de drept din România, conducerilor organizaţiilor politice şi nepolitice că oricine vine în faţa voastră să vorbească în numele romilor din România trebuie să prezinte o delegaţie sau împuternicire din partea noastră.

Fără o astfel de dovadă, nimeni nu are dreptul să vorbească în numele romilor din România, ci numai ca persoană particulară. Orice abuz sau insultă la adresa Regelui se va pedepsi conform legii.


06.05.1992, Sibiu                                                                                                           M.S. Ion Cioabă,
                                                                                                                   regele internaţional al romilor

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

41 Comentarii

calu
23.08.2013, 21:14:05

Regalitatea asta tiganeasca a fost acceptata de catre statul roman in scopul politic,adica un fel de troc ..iti accept ceva in schimbul sprijinirii in alegeri.Regele international al romilor?Pai acest rege reprezinta si tiganii ai altor state?Pai cum asa, dar Tarile respective si-au pus stampila pe acel document ca fiind recunoscut ca rege -al tiganilor din acele state?Pana la urma o sa fim "placuti"surprinsi ca hotii o sa aibe un rege international,coruptii...la fel,ca d"aia ai asfaltului ii cam stim,al imobiliarelor la fel,al energiei si gazului la fel,dar nu stiu daca si astia vor obtine titlul de...... internationali.

+6 (6 voturi)
Iuliu Banateanu
23.08.2013, 21:48:37

DE CE imi este cenzurat comentul atunci cand scriu in adevar fara sa jignesc pe abosul nimeni? "king" cioaba si "imparatul " iulian "din Sibiu" sunt de fapt olteni la origini, adusi de ceausescu in ani 70 in zona saseasca, conform Wikipedia! Amanunt valabil si pentru clanurile stancu, stanescu si carpaci "din TM" care sunt tot olteni la origini

-4 (10 voturi)
Get0dac
23.08.2013, 22:20:51

Incepi sa ma deranjezi cu tampeniile astea.....

+2 (6 voturi)
Constantin Toader
23.08.2013, 23:23:50

Domnilor, Chiar nu putem depasi momentul? Inteleg, a fost o chestie de PR, de bani, de ce vreti voi dar, chiar nu putem depasi momentul? Ion Cioaba a fost rege in mintea lui. Daca a reusit sa-i convinga si pe altii de aceasta fantezie, cinste lui, dar, repet, sa depasim momentul pentru riscam sa trecem in ridicol.

+4 (6 voturi)
Jimi Hendrixrock
23.08.2013, 23:42:53

Dar un document care sa-i ateste calitatea de cetatean roman o fi avut sarmanul?, ca de dezbateri tiganesti si maneliste ne-am tot saturat.............................

+4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (41)