Doi bărbaţi răniţi într-o explozie din Harghita, aduşi la Bucureşti pentru îngrijiri medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bărbaţi răniţi în urma unei explozii care a avut loc în localitatea harghiteană Siculeni au fost aduşi la Spitalul de Arşi din Capitală, după cum a declarat Laurenţiu Colintineanu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

„Avem un elicopter care este la Miercurea Ciuc în acest moment, care urmează să transporte, în urma unei explozii de gaz într-o încăpere închisă, doi pacienţi care sunt în stare gravă, sunt intubaţi şi ventilaţi. Ei urmează să fie transportaţi la Bucureşti, se duc direct la Spitalul de Arşi. E vorba de un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani, cu arsuri pe aproximativ 60% din suprafaţa corpului şi cu leziuni de căi aeriene în urma exploziei, şi un bărbat în vârstă de 23 de ani cu arsuri pe jumătate din suprafaţa corpului, tot aşa cu leziuni de căi aeriene”, a declarat Colintineanu, citat de Agerpres.

Cei doi bărbaţi au fost transportaţi cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie. Aeronava este de tip Mi 17, de mare capacitate, echipată medical şi are posibilitatea de a transporta mai multe victime în acelaşi timp. Acest tip de aparat de zbor este operat de piloţii Inspectoratului General de Aviaţie pentru misiuni de salvare şi transport, conform unui comunicat de presă al MAI.

„O aeronavă cu echipă medicală (SMURD) la bord a decolat de la Bucureşti cu destinaţia Miercurea Ciuc pentru a prelua şi transporta la o unitate medicală din Capitală doi pacienţi. Cele două persoane, tată şi fiu, au suferit arsuri în urma exploziei unei butelii în apartamentul în care locuiau în localitatea Siculeni, judeţul Harghita. Proprietarul locuinţei, în vârstă de 52 de ani şi fiul său, de 24 de ani, au suferit arsuri pe 60% respectiv 20% din corp”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

Două persoane, un bărbat şi fiul său, au fost rănite în urma exploziei unei butelii într-un apartament dintr-un bloc din localitatea harghiteană Siculeni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite