Doi cămătari au fost prinşi în flagrant de poliţişti în timp ce primeau banii de la victima lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi indivizi suspectaţi de camătă au fost identificaţi de poliţişti   FOTO Adevărul
Doi indivizi suspectaţi de camătă au fost identificaţi de poliţişti   FOTO Adevărul

Poliţiştii bucureşteni au reuşit luni prinderea în flagrant a doi indivizi, chiar în timp ce primeau suma de 1.000 de lei, cu titlu de dobândă -  de la o persoană căreia îi împrumutaseră bani. În cazul în care împrumutul nu era plătit la timp, dobânda lunară se ridica la 30% din suma împrumutată. În acelaşi timp, familia datornicului era ameninţată cu moartea.

Flagrantul a fost organizat după ce, în perioada septembrie – octombrie 2013., poliţiştii bucureşteni din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale au documentat activitatea infracţională a mai multor suspecţi care ar fi efectuat activităţi de cămătărie şi şantaj pe raza municipiului Bucureşti, în special în sectorul 4.

Din cercetările efectuate de poliţişti, a reieşit faptul că suspecţii, ar fi acordat părţii vătămate mai multe împrumuturi în valoare de 3.000 de euro, pentru care aceasta urma să plătească o dobândă lunară de 30%.

Banii împrumutaţi, cu 30% mai mulţi

„Din cercetările efectuate de poliţişti, a reieşit faptul că suspecţii, începând cu luna ianuarie a.c., ar fi acordat părţii vătămate mai multe împrumuturi în valoare de 3.000 de euro, pentru care aceasta urma să plătească o dobândă lunară de 30%.Ulterior, deoarece partea vătămată nu a mai achitat dobânda, suspecţii ar fi exercitat presiuni psihice şi fizice asupra sa şi a membrilor familiei pentru a-l determina să plătească sumele de bani solicitate“, au explicat poliţiştii de la Capitală.

Totodată, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – Sector 4, au efectuat două percheziţii domiciliare la adresele suspecţilor, unde au fost identificate diverse sume de bani (lei, euro şi lire sterline), precum şi mai multe arme de foc şi arme albe, care au fost ridicate de către poliţiştii bucureşteni în vederea continuării cercetărilor.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii bucureşteni, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de cămătărie, cu cei doi suspecţi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.
 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite