Doi sirieni au încercat să treacă ilegal graniţa din Bulgaria spre România.  Înfăşuraţi în folie de aluminiu, migranţii erau ascunşi în compartimentul de marfă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria persoanelor depistate, iar aceştia au fost preluaţi de către autorităţile bulgare.
Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria persoanelor depistate, iar aceştia au fost preluaţi de către autorităţile bulgare.

Doi cetăţeni sirieni erau înfăşuraţi în folie de aluminiu şi saci de plastic, ascunşi în compartimentul de marfă al unui ansamblu rutier ce transporta pavaj şi piatră din Turcia pentru România. Aceştia au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din vama Giurgiu în timp ce încercau să intre ilegal în România.

„La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean turc, în vârstă de 59 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Şoferul transporta conform documentelor de însoţire a mărfii, piatră pentru pavaj, încărcată din Turcia pentru o societate din România. În urma controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii au constatat faptul că şnurul asigurator al semiremorcii era rupt şi lipit, motiv pentru care au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autocamionului, ocazie cu care au constatat faptul că, printre marfa transportată, se aflau ascunse două persoane, înfăşurate în folie de aluminiu şi saci de plastic”, se arată într-un comunicat de presă emis miercuri de ITPF Giurgiu, transmite Agerpres. 

În cadrul cercetărilor a fost stabilit faptul că cei doi sunt sirieni, un bărbat, în vârstă de 25 de ani, şi o femeie, în vârstă de 26 de ani.

Aceştia au declarat poliţiştilor că s-au urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau pe teritoriul Bulgariei, fără ca şoferul să aibă cunoştinţă despre acest aspect şi intenţionau să ajungă în Olanda.

Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria persoanelor depistate, iar conform protocolului româno-bulgar, cei doi migranţi, dar şi şoferul turc împreună cu mijlocul de transport, au fost preluaţi de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale care se impun într-un astfel de caz. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite