Doina Gradea distruge şi ultimele fărâme de credibilitate ale TVR

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doina Gradea, din păcate încă preşedintele director general al Societăţii Române de Televiziune, a intervenit târziu şi prost, dovedind că nu are nici urmă de har jurnalistic, în megascandalul în care este implicată alături de producătorul general al TVR 1, un oarecare ins cu un trecut profesional mai mult decât tulbure pe nume Eduard-Petru Dârvariu. Summary

Doamna Gradea îşi joacă jalnic statutul închipuit de victimă, amestecă lacrimile de crocodil cu umflatul în pene care crede domnia-sa că ar fi aferent funcţiei, fără să atingă nici în măcar într-un singur punct al precizărilor domniei-sale miezul problemei. Sigur că nu este din cale afară de onorabil, în primul rând, pentru dl. Dragoş Pătraru că şi-a înregistrat pe sub ascuns şefa. Nu am însă nici cea mai mică garanţie că doamna Gradea nu minte atunci când spune că asupra persoanei domniei-sale s-ar fi exercitat presiuni în contextul iminentei renegocieri a contractului echipei care realizează pentru TVR 1 emisiunea Starea Naţiei. A minţit ea, Doina Gradea, şi Comisiile de cultură, şi Plenul Parlamentului României în contextul afacerii nelămurite, urât mirositoare a difuzării ratatului interviu făcut de Ion Cristoiu cu fugarul Sebastian Ghiţă, lucru dovedit cu vârf şi îndesat cu prilejul audierilor pe această temă din cadrul celor şedinţe ale Comisiei de etică şi arbitraj, aşa că nu văd de ce ar spune unsa PSD-ului de data aceasta adevărul.

Doamna Gradea vrea să minimalizeze în răspunsul său prost  conceput, infantil scris, cu inflaţie e de repetiţii (ce material bun de exemplificare pentru Flaubert ar reprezenta respectiva misivă tâmpă!) şi, vorba celor de la Junimea, nu este niciodată la chestiune.

Chestiunea e că din înregistrările puse la dispoziţie de Dragoş Pătraru rezultă fără putere de tăgadă că doamna Doina Gradea habar nu are ce înseamnă conceptul de televiziune publică, faptul că îi este interzis prin lege şi prin fişa postului să comită ingerinţe în politica editorială a redacţiilor, în primul rând în aceea atât de sensibilă a Direcţiei Ştiri, că nu îşi respectă subordonaţii, că îşi închipuie că ar avea dreptul să îi taie, să îi insulte cu vorbele unui personaj din Groapa lui Eugen Barbu în Cabinetul de pdg. Vorbe care, înţeleg, că sunt socotite cvasi-normale de culturnicul Lucian Romaşcanu ot Buzău. Doamna Gradea face asta în şuete de joasă speţă avute cu looserul Eduard Dârvariu. Totul se petrece de parcă cei doi s-ar afla la o votcă  mică, în cea mai sordidă bodegă. Doamna Gradea nu înţelege că îi este interzis să facă din TVR oficina de propagandă a PSD, a lui Dragnea şi a Gabrielei Firea. La fel cum nu se face şi că nu pricepe că Biroul ei din SRTV nu este spaţiu privat, ci loc de muncă.

La mai mult de 24 de ore după ce au ieşit pe piaţă incriminatoriile înregistrări făcute de Dragoş Pătraru încatenata politic Gradea Doina nu şi-a cerut scuze faţă de reportera pe care a jignit-o grav(este o afacere care priveşte obligatoriu CNCD),  nici faţă de întreaga redacţie Ştiri pe care a dovedit că o dispreţuieşte şi o urăşte din toţi rărunchii, nici faţă de telespectatorii pe care plănuieşte să îi mintă zilnic prin intermediul unor emisiuni astfel orientate politic încât să servească interesele PSD. A îngăimat numai nişte vorbe de circumstanţă, relativizatoare ce nu pot pe nimeni să mulţumească.

Nu Dragoş Pătraru care nu este nicidecum un sfânt, care ştie bine că interesul poartă fesul şi şi-l apără slavă Domnului nu întotdeauna cu mijloace tocmai oneste, ci numiţii Gradea Doina şi Dârvariu Eduard-Petru au adus grave daune de imagine instituţiei din Calea Dorobanţi nr. 191. TVR este zguduită azi de un scandal de o magnitudine comparabilă celei a scandalului de după Revelionul managerizat cu aproape 25 de ani în urmă de, între timp, repauzatul întru Domnul Paul Everac.

Atunci Everac a avut, totuşi, bunul simţ de a-şi prezenta cu maximă rapiditate demisia. Doina Gradea rezistă. Distrugând până şi ultimele fărâme de credibilitate ale TVR: Cea mai mare daună pe care duetul Gradea-Dârvariu au adus-o SRTV e că au readus pe tapet discuţiile referitoare la utilitatea instituţiei, la caracterului ei bugetofag, la necesitatea desfiinţării şi că au furnizat muniţie duşmanilor din piaţa media. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite