Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului, va fi decorat cu Ordinul Coroana României în grad de Cavaler

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Chirtoacă, primarul general al Chişinăului
Dorin Chirtoacă, primarul general al Chişinăului

Regele Mihai I al României a decis sa îl decoreze pe Dorin Chirtoacă, Primarul general al municipiului Chişinău, cu Ordinul Coroana României în grad de Cavaler. Un gest simbolic, primul făcut,  pentru un politician al Republicii Moldova,  care vine într-un moment în care sprijinul României pentru intergrarea europeană a Republicii Moldova începe să se facă cu adevărat simţit.

O decoraţie acordată unui lider al politicii pro europene şi mai ales pro româneşti din Basarabia, care arată foarte clar că românii sunt apreciaţi în egală măsură de Casa Regală, indiferent de faptul că sunt de o parte sau de alta a Prutului.

Dorin Chirtoacă şi-a făcut studiile în România, fiind unul dintre beneficiarii burselor acordate de statul român etnicilor români din jurul graniţelor ţării. Este considerat unul din exponenţii noii clase politice din Republica Moldova, aceea care va reuşi să aducă Republica Moldova în Uniunea Europeană.

Chirtoacă deţine funcţia de primar al Chişinăului din anul 2007 şi funcţia de vicepreşedinte al Partidului Liberal din anul 2005. În cei aproape 6 ani de mandat la primărie a reuşit să transforme Chişinăul dintr-un oraş rusificat în proporţie de 90%, într-o capitală în care limba română îşi regăseşte încet, încet, locul meritat. Chiar dacă în Chişinău mai sunt multe de făcut, politicianul Dorin Chirtoacă a reuşit să demonstreze că tinereţea poate fi îmbinată cu seriozitatea şi mai ales că vorbele puţine şi faptele multe pot fi o reţetă de succes. 

 Ceremonia de decorare va avea loc la Castelul Peleş, în data de 10 septembrie 2013.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite