Viorel Hrebenciuc a fost audiat la DNA într-un dosar de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc, a fsot audiat în această dimineaţă de procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care se fac cercetări pentru presupuse fapte de corupţie. El a ajuns la sediul DNA la ora 10.00.

UPDATE Viorel Hrebenciuc a declarat la ieşirea din sediul instituţiei că a fost chemat pentru a da lămuriri despre relaţiile instituţionale dintre Parlament şi CNA.

Viorel Hrebenciuc a declarat la intrarea în DNA că a venit pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul privind plângerea PP-DD împotriva preşedintei CNA, Laura Georgescu.

Întrebat dacă a intervenit în favoarea obţinerii unei licenţe pentru postul de televiziune Giga Tv, deţinut de Gheorghe Ştefan, parlamentarul a replicat: "Da de unde".

În acest caz, procurorii DNA i-au audiat şi pe preşedintele CNA, Laura Georgescu, Narcisa Iorga, Răsvan Popescu, Viorel Vasile Buda şi Christian Mititelu, membri în Consiliu.

De asemenea, a ajuns în faţa procurorilor şi Valentin Jucan, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului.

Liliana Mincă, membru al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, a depus la DNA o plângere penală după ce în presă au fost difuzate înregistrări audio în care şefa CNA foloseşte un limbaj licenţios şi face referire la anumite practici, pentru obţinerea de sponsorizări cu logistică în favoarea Consiliului.

Plângerea are ca obiect infracţiunile de luare de mită şi trafic de influenţă.

În plângere sunt menţionate şi fragmente din înregistrările cu Laura Georgescu, în care aceasta face referire la o posibilă sponsorizare sau donaţie a unor laptopuri pentru Consiliu.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Laura Georgescu, şefa CNA, audiată timp de mai multe ore la DNA în urma unei plângeri depuse de deputatul Liliana Mincă

Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, a părăsit sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) după ce a fost audiată timp de mai multe ore de procurori în dosarul deschis în urma plângerii depuse de deputatul PP-DD Liliana Mincă. Aceasta a refuzat să facă declaraţii, cerându-le jurnaliştilor să ia informaţii de la purtătorul de cuvânt al Consiliului.

Noi înregistrări cu şefa CNA: „Îmi vine să iau fierăstrăul să-ţi tai bucăţi din corp care îţi atârnă“

Noi înregistrări în care şefa Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu, foloseşte un limbaj neadecvat au fost făcute publice. Aceasta îşi ameninţă interlocutorul şi îi spune că îi vine să îi taie membre.

Şefa CNA, Laura Georgescu, audiată în Parlament: Sunt cuvinte scoase din context şi schimbate

Laura Georgescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), susţine că înregistrările care o incriminează nu sunt integrale. Realitatea TV a prezentat luni seară o înregistrare în care Laura Georgescu recunoaşte că favorizează anumite posturi de televiziune, folosind un limbaj neadecvat în concordanţă cu funcţia pe care o deţine.

Înregistrări în care şefa CNA, Laura Georgescu, recunoaşte favorizarea unui post de televiziune

Realitatea TV a prezentat luni seară o înregistrare audio în care preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu, recunoaşte că favorizează anumite posturi de televiziune.

Scandalul din jurul şefei CNA continuă. Narcisa Iorga: „Laura Georgescu, dă-ţi demisia!

Narcisa Iorga, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului, a publicat pe blogul său o scrisoare deschisă către Laura Georgescu, preşedinta CNA, căreia îi cere demisia. „Ai vorbit unor copii despre ”crăpat creierii pe pereţi”, l-ai întrebat pe un altul ”de ce e supraponderal” şi ”de ce mănâncă în halul ăsta”. Mai poţi ridica privirea din pământ?“. Laura Georgescu va fi audiata la Comisia de cultura din Camera Deputatilor.

România TV, despre scandalul cu preşedintele CNA: „Am fost campionii amenzilor în 2013“

După ce Laura Georgescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, a recunoscut, într-o înregistrare făcută publică de realitatea.net, că a favorizat România TV, televiziunea se apără susţinând că „nu este sub «acoperirea» CNA, ci sub protecţia legii audiovizualului“, fiind „campionii amenzilor în 2013“ .

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite