Dorin Marian, fostul şef al cancelariei prim-ministrului, inculpat de DNA în dosarul Microsoft-Tăriceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tariceanu FOTO Inquam
Tariceanu FOTO Inquam

Dorin Marian, fostul şef al cancelariei primului ministru, a fost pus sub acuzare de DNA pentru complicitate la luare de mită în dosarul în care Călin Păpescu Tăriceanu este acuzat că ar fi luat 800.000 de euro mită.

Direcţia Naţională Anticorupţie a transmis marţi că Dorin Marian este urmărit penal pentru complicitate la luare de mită în dosarul în care Călin Popescu Tăriceanu este acuzat că ar fi primit mită 800.000 de dolari de la intermediarul afacerii Microsoft, Fujitsu Siemens Computers reprezentată de Claudiu Florică, ca să încheie mai multe acte adiţionale de prelungire a licenţelor Microsoft pentru calculatoarele din instituţii publice.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de  inculpaţii: Dorin Marian, la data faptei şef al cancelariei prim-ministrului şi Petru Berteanu, la data faptei administrator al unor societăţi comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la luare de mită”, se arată într-un comunicat DNA.

Potrivit procurorilor DNA, În cursul anului 2007, cei doi „au ajutat un înalt demnitar să pretindă, iar, în cursul anului 2008, să primească, în mai multe tranşe, foloase materiale de la reprezentanţii unei companii austriece din domeniul IT, în schimbul exercitării atribuţiilor care îi reveneau în legătură cu adoptarea a patru hotărâri de guvern (ce priveau, printre altele, încheierea mai multor acte adiţionale la un contract comercial derulat de companie ce avea ca obiect închirierea de către statul român a unor licenţe IT). În baza acestei înţelegeri, reprezentanţii companiei au achitat un comision de 10% din valoarea sumelor încasate de la statul român, prin intermediul unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore. Din foloasele respective, suma de 800.000 USD a fost folosită pentru stingerea unei datorii pe care demnitarul o avea către o firmă, reprezentând contravaloarea unor servicii de consultanţă politică„, susţin procurorii DNA.

Dorin Marian, fost consilier prezidenţial al ex-preşedintelui Emil Constantinescu şi fost şef al Cancelariei premierului Tăriceanu, a fost audiat marţi la DNA. În prezent, Dorin Marian este consilierul politic al lui CP Tăriceanu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite