Dosar penal pentru distrugere, după ce autospecialele Poliţiei Capitalei au fost avariate de protestatari la mitingul doasporei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Capitalei a deschis un dosar penal pentru distrugere, după ce autospecialele poliţiştilor au fost avariate de protestatari la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei.

Manifestanţii ar fi înconjurat maşinile poliţiştilor când aceştia au vrut să plece şi nu le-ar fi permis deplasarea, echipajele rămânând blocate în autospeciale şi având nevoie de ajutorul jandarmilor.

Potrivit Poliţiei Capitalei, în jurul orei 23.00, la 112 au fost sesizate violenţe în zona unui restaurant fastfood, lângă Pasajul Victoria. Jandarmeria a preluat apelul, însă a solicitat sprijin poliţiei pentru că nu avea forţe în acea zonă.

Astfel, au mers acolo echipale ale Serviciului Acţiuni Speciale, găsind în zona restaurantului mai multe grupuri de protestatari, dar cum nu au fost observate distrugeri, poliţiştii au vrut să se retragă.

Autospecialele au fost, însă, înconjurate şi blocate de mai mulţi manifestanţi, care nu au permis plecarea poliţiştilor. Aceştia au rămas pe loc, fără să răspundă în vreun fel la acţiunile protestatarilor, pentru a nu provoca vreo vătămare, arată Poliţia Capitalei. Câteva zeci de persoane ar fi lovit cu palmele şi pumnii în caroserii, astfel că s-a cerut sprijinul altor echipaje, care au fost şi ele blocate de manifestanţi în acelaşi fel.

„Mai multe zeci de persoane au lovit cu palmele şi pumnii în caroserii, fapt pentru care s a solicitat sprijin, în suport fiind direcţionate alte echipaje. Şi acestea au fost blocate de persoanele care manifestau. S-a încercat prin acţiuni specifice poliţiştilor de intervenţie depăşirea blocajului, dar nu s-a reuşit deplasarea către colegii lor, fapt pentru care s-a solicitat sprijinul Jandarmeriei pentru a permite ieşirea autospecialelor din zonă, acestea deja înregistrând avarii”, explică Poliţia Capitalei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite