Dosarul „Cămătărie la Jandarmerie“: Locotenent-colonelul Daniel Preoteasa, adjunctul colonelului Corcodel, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locotenent-colonel Daniel Preoteasa, Şeful Statului Major al Bazei de Administrare şi Deservire a Jandarmeriei Române, a fost reţinut la frontiera cu Bulgaria în timp ce se întorcea din Albania. Reţinerea ar fi avut loc marţi seară, iar miercuri Daniel Preoteasa a fost dus în faţa judecătorilor. Curtea de Apel Bucureşti a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

UPDATE 20.00 Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea pentru 30 de zile a lui Daniel Preoteasa, şeful de stat major al bazei de administrare şi deservire a Jandarmeriei Române. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată, potrivit Agerpres.

UPDATE  Şeful Statului Major al Bazei de Administrare şi Deservire a Jandarmeriei Române, Daniel Preoteasa, a fost reţinut la frontiera cu Bulgaria în timp ce se întorcea din Albania, potrivit unor surse judiciare. La ora transmiterii ştirii, Daniel Preoteasa este prezentat magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, potrivit sursei citate.

Daniel Preoteasa are gradul de locotenent-colonel şi avea functia de prim-adjunct al Bazei de Administrare si Deservire a Jandarmeriei, fiind adjunctul colonelului Marian Corcodel. Numele lui Daniel Iancu Preoteasa apare şi în comunicatul DIICOT din cazul lui Marian Corcodel. „În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2011, inculpatul Corcodel Marian, comandantul Bazei de Administrare şi Deservire a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cu gradul de colonel, folosindu-se de influenţa pe care o exercita asupra unor subordonaţi, uzând în mod nelegal de prerogativele funcţiei sale, a constituit un grup infracţional organizat la care au aderat persoane aflate în subordinea sa directă, şi anume suspecţii P.I.D. (Daniel Iancu Preoteasa-nr) şi B.G.A. şi E.P.I., dar şi alte persoane, ce au calitatea de militari (ce se aflau în subordinea sa), scopul constituirii acestui grup fiind săvârşirea în mod repetat, printre altele, a unor infracţiuni de camătă, dar şi delapidare”, se arăta în sursa citată.

Ofiţerul fusese şeful Biroului Tehnic din UM 0260 Bucureşti - Baza de Aprovizionare a Jandarmeriei Române. El este acuzat că este implicat într-un dosar de cămătărie şi delapidare în care a mai fost arestat, acum câteva zile, comandantul Bazei Logistice a Jandarmeriei Române, colonelul Marian Corcodel.

Şef peste staţia de combustibil

Surse judiciare au explicat pentru  „Adevărul” că maiorul Preoteasa a ocupat o lungă perioadă de vreme de coordonarea staţiei PECO din cadrul Bazei Logistice a I.G.J.R, respectiv UM 0260 Bucureşti. Acesta era era destinată să asigure alimentarea cu carburant a unui parc auto ce deservea atât structura centrală a IGJR, dar şi alte unităţi subordonate, inclusiv mijloace auto ce efectuau misiuni externe. Ancheta în cazul său are legătură cu modul în care cantităţi de motorină de la staţia de carburant a parcului auto al unităţii ar fi scos ilegal din unitate şi transportat în alte locuri.

Şeful Bazei de Administrare şi Deservire a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Marian Corcodel, a fost arestat, vineri seară, printr-o decizie a judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti. El este acuzat de către procurorii DIICOT că, începând cu anul 2011, folosindu-se de influenţa pe care o exercita asupra unor subordonaţi şi uzând în mod nelegal de prerogativele funcţiei sale, a constituit un grup infracţional organizat la care au aderat persoane aflate în subordinea sa directă, scopul constituirii acestui grup fiind săvârşirea în mod repetat, printre altele, a unor infracţiuni de camătă, dar şi delapidare.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite