Dosarul Caracal, în stilul lui Kafka: Avocaţii voiau să caute butoiul lui Dincă cu Radarul de la Deveselu - EXCLUSIV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costurile anchetei în cazul crimelor din Caracal, în urma căreia a fost trimis în judecată Gheorghe Dincă, s-ar fi putut ridica mult peste suma de 744.129 de lei, dacă procurorii DIICOT ar fi dat curs cererii avocatului familiei Melencu de a  implica în investigaţie şi Scutul Antirachetă de la Deveselu.

Informaţia apare în rechizitoriul prin care Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată pentru omor calificat şi alte infracţiuni în legătură cu uciderea Luizei Melencu şi a Alexandrei Măceşanu în locuinţa acestuia din Caracal.

Pe scurt, avocata Carmen Obîrşanu, cea care reprezintă familia Luizei Melencu, cerea procurorilor DIICOT efectuarea unei adrese către unitatea militară de la Deveselu pentru ca americanii să precizeze dacă echipamentele lor au înregistrat sau nu momentul în care Gheorghe Dincă le-a ars în butoi pe cele două adolescente. 

„De asemenea, apărătorul ales al părţilor civile a mai solicitat ‘efectuarea unui experiment judiciar care să stabilească dacă este posibil ca într-un recipient în compoziţia celui din curtea inculpatului, deschis şi având caracteristicile celui în cauză se putea obţine o temperatură de ardere de 1000 de grade Celsius, alta de 600-800 de grade Celsius respectiv 350-450 grade Celsius şi care ar fi motivele diferenţelor mari de temperatură în cazul aceluiaşi conţinut incinerat în aceeaşi procedură. Cer a se solicita unităţii militare din raza comunei DEVESELU (scutul antirachetă) să ne comunice dacă în perioada 14-19 aprilie 2019 (n.r. – perioada în care Luiza Melencu a fost sechestrată, apoi ucisă de către Gheorghe Dincă) respectiv 25 iulie 2019 (n.r. – data uciderii Alexandrei Măceşanu) au constatat în zona corespunzătoare casei inculpatului prezenţa unui fum generat de arderea unui corp uman de 60 kg inclusiv a cantităţii de combustibil solid pretins a fi folosit de inculpat pentru incinerare’ ”, arată în rechizitoriu procurorii DIICOT, cu referire la cererea avocatei Carmen Obîrşanu.

Cerere împotriva logicii

Potrivit informaţiilor din documentul citat, cererea avocatei a fost înregistrată pe data de 16 decembrie 2019, cu o lună înainte de trimiterea în judecată a lui Gheorghe Dincă. 

Procurorii i-au respins cererea avocatei Carmen Obîrşanu ca fiind „formulată împotriva logicii”.

„Cu privire la această solicitare au fost reiterate argumentele precedente, totodată, în legătură cu acest aspect au fost administrate suficiente mijloace de probă pentru dovedirea elementului de fapt care constituie obiectul probei. În referire la comunicarea de către unitatea militară „din raza comunei DEVESELU (scutul antirachetă)” a celor solicitate de apărător, acest capăt de cerere a fost formulat împotriva logicii, obligând organul judiciar la o probă imposibil de obţinut, întrucât putem presupune că nicio persoană nu ar fi avut reprezentarea faptului că fumul degajat şi observat din curtea oricărei locuinţe ar fi fost „generat de arderea unui corp uman de 60 kg inclusiv a cantităţii de combustibil solid pretins a fi folosit de inculpat pentru incinerare”, arată procurorii în rechizitoriu. 

Pe data de 15 ianuarie, DIICOT l-a trimis în judecată pe Gheorghe Dincă pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre, el fiind acuzat că le-a ucis pe cele două fete - Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu - în locuinţa sa din Caracal.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite