UPDATE Dosarul „Carpatica”. Dan Radu Ruşanu, Marian Mârzac şi Ilie Carabulea rămân în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea Supremă a respins miercuri  contestaţia formulată de foştii şefi ai Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Dan Radu Ruşanu, Marian Mârzac şi omul de afaceri Ilie Carabulea, la prelungirea arestului preventiv în Dosarul Carpatica, în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie. Decizia este definitivă.

UPDATE Magistraţii Înaltei Curţi au respins contestaţia foştilor şefi ai ASF şi a omului de afaceri ilie Carabulea, împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti prin care le-a fost prelungită arestarea preventivă.

Decizia este definitivă.

Pe 12 martie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea făcută de Ilie Carabulea şi a înlocuit măsura arestării preventive în cazul său cu cea a arestului la domiciliu.

Procurorii au contestat decizia, contestaţia fiind admisă miercuri, 19 martie, de către magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, care au decis atunci că Ilie Carabulea va fi cercetat în continuare în stare de arest preventiv.  

Fostul preşedinte ASF, arestat preventiv

Dan Radu Ruşanu a fost pus sub urmărire penală în Dosarul Carpatica pentru constituirea de grup infracţional organizat şi complicitate la abuz în serviciu. În acelaşi dosar, Ilie Carabulea şi Marian Mîrzac sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

Ruşanu a fost arestat preventiv, pe 4 martie, după ce procurorii anticorupţie au extins urmărirea penală în cazul său pentru favorizare a infractorului şi influenţarea declaraţiilor.

Procurorii DNA au început urmărirea penală a lui Dan Radu Ruşanu, în acest dosar, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la abuz în serviciu, fiind suspectat că a întocmit şi a avizat proiectul OUG privind ASF şi ar fi acceptat „protejarea frauduloasă” a intereselor SC Carpatica.

În dosarul „Carpatica”, omul de afaceri Ilie Carabulea, care controlează grupul Carpatica, şi Marian Mîrzac, fostul director general al Carpatica Asig din Sibiu, sunt acuzaţi că, în mod fraudulos, în perioada mai - decembrie 2013, au reuşit să tergiverseze şi să influenţeze rezultatele unor controale dispuse de ASF faţă de societatea de asigurări.

În aceeaşi cauză, Laura Chiţoiu, soţia fostului ministru de Finanţe Daniel Chiţoiu, este urmărită penal pentru abuz contra intereselor publice, în calitate de director al Direcţiei Avizări din cadrul Autorităţii pentru Supraveghere Financiară. Laura Chiţoiu s-a autosuspendat din funcţia de director al Direcţiei Avizări din cadrul ASF.

În dosarul „Carpatica” mai sunt urmăriţi penal Radu Mustăţea, membru în Consiliul de Administraţie al Carpatica Asig şi preşedintele Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România, şi Ovidiu Ioan Cezar Giurgea, funcţionar la Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Preşedintele ASF, Dan Radu Ruşanu a fost arestat preventiv. Acestuia i s-a făcut rău în instanţă

Preşedintele ASF, Dan Radu Ruşanu, a fost arestat preventiv de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. Acesta este acuzat de favorizarea infractorului şi influenţarea declaraţiilor. În timpul şedinţei de judecată, Ruşanu a spus că îi este rău, iar la sediul instituţiei a fost chemată o echipă medicală.

Ilie Carabulea, înapoi după gratii. Povestea primei condamnări o omului de afaceri şi cum a fost eliberat după doar câteva luni 

Ilie Carabulea a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, în dosarul Carpatica.Omul de afaceri ajunge din nou în spatele gratiilor, de unde a ieşit pe 1 octombrie 2012.

Ilie Carabulea şi Marian Mîrzac au fost arestaţi preventiv. Daniel Tudor, fostul şef al CSA, cercetat şi el în dosarul „Carpatica“

Omul de afaceri Ilie Carabulea, proprietarul Carpatica Asig, a fost dus miercuri în faţa magistraţilor Tribunalului Bucureşti, instituţie care a luat decizia arestării sale preventive, după ce a fost reţinut marţi seară de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fiind acuzat de dare de mită, cumpărare de influenţă, instigare la fals şi uz de fals.

Cine sunt „greii“ reţelei Carabulea, implicaţi în dosarul de corupţie deschis de DNA 

Procurorii DNA au făcut marţi 17 percheziţii în Bucureşti şi Sibiu, într-un dosar în care sunt suspectate 11 persoane de fapte de corupţie, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, luare sau dare de mită, trafic sau cumpărare de influenţă, abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. „Adevărul“ vă prezintă cine sunt „greii“ lotului Carabulea, care au pus la cale „o numire cu cântec“ la şefia Carpatica Asig.

STENOGRAME Omul de afaceri Ilie Carabulea, ridicat de procurorii DNA într-un dosar de corupţie. În dosar este cercetată şi soţia lui Daniel Chiţoiu

Procurorii anticorupţie fac, marţi, 17 percheziţii în Bucureşti şi Sibiu, fiind vizate mai multe persoane suspectate de dare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu, fals şi instigare la fals. În timpul acţiunii, omul de afaceri Ilie Carabulea a fost ridicat de procurorii anticorupţie. Acesta va fi şi dus la sediul DNA din Capitală pentru a fi audiat. În acelaşi dosar este urmărită penal şi soţia ministrului Finanţelor, Daniel Chiţoiu.

Gigi Becali şi Ilie Carabulea, patronul Carpatica, implicaţi într-o inginerie bancară ce le-ar putea aduce noi dosare penale

Cotidianul local „Ziarul de Iaşi“ a publicat o investigaţie conform căreia Gigi Becali şi proprietarul Băncii Carpatica, omul de afaceri sibian Ilie Carabulea, ar fi fost implicaţi în acodarea unui credit de 50 de miliarde de lei vechi către Avicola SA Iaşi prin încălcarea unor norme bancare şi legale. Ar fi fost implicat şi un fost inspector de la BNR, actual director la ANP.

Bogaţi, celebri şi penali. Topul milionarilor români certaţi cu legea

Ce au în comun Gigi Becali, Nelu Iordache, Ilie Carabulea, Cornel Penescu sau Sorin-Ovidiu Vântu? Pe lângă banii din conturi, toţi au la activ câte o condamnare definitivă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite