Dosarul „Case pentru generali”. Dobriţoiu l-a recuzat pe unul dintre judecători pe motiv că în trecut l-a retrogradat din grad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul lui Corneliu Dobriţoiu a cerut luni recuzarea unuia dintre magistraţii care fac parte din Completul de 5 judecători de la Curtea Supremă, care are pe masă dosarul care judecă apelul împotriva condamnării la un 1 de închisoare cu suspendare. Este vorba de judecătorul Horia Şelaru.

Avocatul fostului ministrul al Apărării a adus astăzi în discuţie faptul că în trecut judecătorul Horia Şelaru s-a ocupat de o cauză penală care îl viza pe fiul vitreg al lui Dobriţoiu, Dumitru Samson, în perioada în care magistratul era procuror. Un alt motiv: fostul ministru al Apărării, pe vremea când era în funcţie, l-ar fi retrogradat în grad pe procurorul de atunci, Horia Şelaru, de la locotenent la sergent major.

Procurorul DNA prezent în sala de judecată a cerut respingerea solicitării. 

Corneliu Dobriţoiu  a declarat că ştia de acest caz, dar că a intrat în posesia documentului de curând şi de aceea l-a depus abia luni.  Solicitarea va fi analizată de un alt complet de judecată, iar termenul procesul a fost stabilit pe 22 februarie 2016.

Acuzaţiile pentru care a ajuns în faţa instanţei

În dosar, mai mulţi generali, dar şi persoane cu funcţii importante sunt acuzaţi că au beneficiat ilegal de locuinţe de serviciu, iar procurorii spun că este vorba de un prejudiciu de 1,2 milioane de lei.

Cel mai cunoscut este generalul Corneliu Dobriţoiu care a primit o pedeapsă de un an de închisoare pentru participaţie improprie la abuz în serviciu şi două luni pentru participaţie improprie la fals intelectual. Pedepsele au fost contopite, iar fostul ministru al Apărării a fost condamnat, în final, la un an de închisoare. Instanţa a dispus suspendarea pedepsei pe o perioadă de încercare de trei ani







 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite