Dosarul Colectiv: Procurorii au cerut pedepse de 12 ani pentru patronii clubului şi 14 ani pentru administratorul firmei care a montat artificiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii au cerut, la dezbaterile din dosarul Colectiv de la Tribunalul Bucureşti, pedeapsă de câte 12 ani de închisoare pentru cei trei patroni ai clubului şi 14 ani de detenţie pentru Daniela Niţă, administratorul firmei care a montat artificiile în noaptea de 30 octombrie 2015, transmite Mediafax.

Reprezentantul Ministerului Public a cerut, miercuri, pedepse de câte 12 ani pentru patronii clubului Colectiv – George Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Cristian Mincu pentru ucidere din culpă în formă agravată. Pentru administratorul firmei care a montat artificiile, Daniela Niţă, pedeapsa propusă este mai mare, de 14 ani de detenţie, deoarece aceasta este acuzată şi de distrugere de probe.

Procurorul a solicitat instanţei pentru ceilalţi 2 artificieri câte 12 ani de detenţie.

Luni, în prima zi de dezbateri, procurorii au cerut pedepse orientate spre maximum pentru fostul primar Cristian Popescu Piedone şi pentru alte foste angajate ale Primăriei Sectorul 4, pentru abuz în serviciu şi complicitate la abuz în serviciu. Pedeapsa maximă e de 15 anii.

Fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a declarat, în faţa instanţei, că se consideră nevinovat.

Daune morale uriaşe cerute Primăriei în dosarul Colectiv: Între 300.000 de euro şi 40 de milioane de euro

Victimele şi părinţii tinerilor morţi în incendiul din Colectiv cer daune morale uriaşe de la fostul primar Cristian Popescu Piedone şi de la foştii angajaţi ai Primăriei, unii solicitând chiar şi câte 40 milioane de euro. Andrei Găluţ, solistul Goodbye to Gravity, a cerut 8 milioane de euro.

Părinţii tinerilor care au murit în incendiul de la Colectiv şi supravieţuitorii cer daune morale uriaşe de la fostul primar Cristian Popescu Piedone şi de la foştii angajaţi ai Primăriei Sector 4. Sumele cerute de fiecare parte civilă variază între 300.000 şi 40 de milioane de euro.

De exemplu, Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv şi tatăl lui Alex Iancu, decedat în urma incendiului din Colectiv la 22 de ani, a cerut 40 de milioane de euro daune morale, la fel ca şi Mihai Popescu, un tânăr rănit în incendiu.

Andrei Găluţ, solistul trupei Goodbye to Gravity, cere daune de 8 milioane de euro. Acesta este singurul supravieţuitor din trupă, în prezent fiind în SUA.

Apărătorii acestora au făcut solicitările la dezbaterile din dosarul Colectiv, de la Tribunalul Bucureşti.

Tot la Tribunal, procurorii au cerut pentru Piedone şi pentru alţi angajaţi, pedepse maxime pentru abuz în serviciu şi complicitate în serviciu. Pedepsele ar putea ajunge la 15 ani de închisoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite