Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Dosarul deschis de Secţia Specială pe numele lui Frans Timmermans a fost clasat

26
28 Mar 2019 13:58:47
Autor: Laurenţiu Sirbu
FOTO Inquam / Octav Ganea
FOTO Inquam / Octav Ganea

Secţia specială de investigare a magistraţilor a clasat joi dosarul deschis pe numele lui Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene.

Clasarea a fost dispusă întrucât s-a stabilit că „nu s-a decelat niciun element/indiciu de natură să conducă la presupunerea rezonabilă că faptele reclamate ar exista în materialitatea lor", se arată într-un comunicat transmis, joi, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
 
„Procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus la data de 27 martie 2019, în dosarul penal denumit generic „Timmermans”, clasarea cauzei sub aspectul comiterii infracţiunilor de abuz în serviciu, prev. de art. 297 Cod penal, fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal, comunicarea de informaţii false, prev. de art. 404 Cod penal şi constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 Cod penal, întrucât s-a stabilit că nu s-a decelat niciun element/indiciu de natură să conducă la presupunerea rezonabilă că faptele reclamate ar exista în materialitatea lor”, se arată în comunicatul Parchetului general.
 
În 20 februarie, procurorul Adina Florea a înregistrat un dosar penal pe numele lui Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), după o plângere penală depusă de către Lumea Justiţiei. Timmermans era acuzat de falsificarea raportului MCV.
 
„Prim-vicepresedintele Comisiei Europena Frans Timmermans si Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar vor trebui sa se prezinte la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) ca sa dea cu subsemnatul. Nu singuri, ci impreuna cu sefa reprezentantei Comisiei Europene in Romania Angela Cristea si comisarul european pe Justitie Vera Jourova”, anunţa publicaţia Luju.ro. 
 
Publicaţia „Lumea Justiţiei” a fost fondată de către Răzvan Savaliuc şi Adina Anghelescu-Stancu, oameni de opinie ce sunt prezenţi zilnic în emisiunile postului Antena 3.
 
În plângerea formulată Luju.ro susţine că: „Raportul MCV a fost întocmit prin alterarea unor fapte sau împrejurări, prin omisiunea de a însera date şi împrejurări esenţiale în legătură directă cu obiectivele Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), precum şi folosirea de tehnici infracţionale de distorsionare a realităţii şi adevărului despre starea justiţiei în România, în scopul folosirii Raportului împotriva intereselor statului român”. Potrivit acestei plângeri, prin acţiunile oficialilor europeni a fost afectată securitatea naţională a României.
 
Notificarea SIIJ către publicaţia Lumea Justiţiei, în care se anunţă că a fost format dosarul împotriva lui Timmermans este semnată de procuroarea Adina Florea, procurorul propus de trei ori consecutiv de către Tudorel Toader pentru conducerea DNA. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

26 Comentarii

Bob Ionut
28.03.2019, 14:46:42

Mai contează? Dimărmanu' e penal, am văzut noi la televizor! ;)

+5 (7 voturi)
Alex Alex
28.03.2019, 15:05:11

daa, au aratat la tilivizor ca strainii au dictat sa se claseze dosarul... dimarman, soros aia ne conduc... sa votati mama pesedeul ca astia sunt cu popolatia, ne da mici, ne da cico, de toate

+7 (13 voturi)
Andrei Tirighie
28.03.2019, 14:56:09

s-ar pune întrebarea dacă inițiativa celor de la lumea justiției a adus sau nu a adus prejudicii româniei.

+12 (12 voturi)
Lamuritorul
28.03.2019, 14:58:56

Cred ca trebuie "clasata" si Adinuta Flocea.

+11 (11 voturi)
Marcel Panciu
28.03.2019, 15:01:30

Un rezultat normal, previzibil, în logica funcționării justiției (oricine poate formula un denunț, procurorul analizează și decide dacă începe sau nu urmărirea penală), care însă nu i-a împiedicat pe tefeliști să se isterizeze că „Adina Florea vrea să-l bage la pușcărie pe Timmermans” și că „Dragnea ne scoate din UE”.

-10 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (26)

Modifică Setările