UPDATE Dosarul Giga TV. Laura Georgescu, Viorel Hrebenciuc şi Gheorghe Ştefan, la primul termen. Avocaţii lui „Pinalti“, amendaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Georgescu FOTO Adevărul
Laura Georgescu FOTO Adevărul

A început procesul în care Laura Georgescu, şefa CNA, Viorel Hrebenciuc, fostul vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor şi Narcisa Iorga, fost membru al CNA, sunt acuzaţi că ar fi favorizat televiziunea Giga TV, controlată de Gheorghe Ştefan. Procesul se judecă la Tribunalul Bucureşti.

UPDATE Avocaţii fostului primar al municipiului Piatra Neamt Gheorghe Ştefan nu s-au prezentat, vineri, la Tribunalul Bucuresti, la primul termen al procesului în care Ştefan, Viorel Hrebenciuc, dar şi preşedintele CNA Laura Georgescu sunt judecaţi pentru fapte de corupţie în cazul retragerii licenţei Giga TV, cei doi apărători fiind amendaţi de instanţă cu câte 1.000 de lei.

Dacă fostul deputat Viorel Hrebenciuc a arătat în faţa judecătorului că doreşte un nou termen pentru a-şi angaja un avocat, Gheorghe Ştefan a spus că are doi apărători angajaţi, însă aceştia nu s-au prezentat la proces. Imediat, judecătoarea Georgiana Iorguţă de la Tribunalul Bucureşti a decis amendarea celor doi apărători ai lui Ştefan cu câte 1.000 de lei. 

Ea a acordat un nou termen de judecată pentru data de 9 septembrie şi le-a pus în vedere inculpaţilor că este singurul termen acordat pentru a-şi angaja avocaţi.

Concret, inculpaţii, între care şi Gheorghe Ştefan, pot cere să fie judecaţi prin procedură simplificată. Dar nu pot face asta decât dacă recunosc acuzaţiile aduse. Dacă nu o vor face, urmează să fie stabilit un nou termen. 

În septembrie 2013, Laura Georgescu i-a convocat pe membri CNA şi le-a cerut să ia o decizie în cazul Giga Tv care şi-a întrerupt emisiea timp de 96 de ore. După deliberări, membri CNA au decis ridicarea licenţei acestei televiziuni.

Două luni mai târziu, Narcisa Iorga, fost membru CNA, l-a convins pe Gheprghe Ştefan să îşi folosească influenţa, mai ales pe lângă Viorel Hrebenciuc, pentru a îi convinge pe membri CNA să voteze diferit la recurs. Acest lucru s-a şi întâmplat, şi CNA a decis păstrarea licenţei televiziunii.

De asemenea, Laura Georgescu mai este acuzată că în perioada 2013-2014 a întocmit şi i-a convins şi pe angajaţii CNA să întocmească 25 de sesizări false, în urma cărora au fost amendate pe nedrept 11 posturi de televiziune.  

Acuzaţiile aduse de procurori

În acest dosar, Laura Georgescu este acuzată de două infracţiuni de abuz în serviciu, din care una în formă continuată (25 acte materiale) şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată (25 acte materiale).

Gheorghe Ştefan, care controla Giga TV la data faptelor, este acuzat că ar fi discutat cu Viorel Hrebenciuc să intervină la CNA pentru obţinerea licenţei postului Giga TV, care fusese retrasă la 17 septembrie 2013, după ce a încetat să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală, mai mult de 96 de ore, pentru orice motive imputabile titularului.

Viorel Hrebenciuc este acuzat că s-ar fi implicat în determinarea unor funcţionari din CNA pentru ca această instituţie să revină asupra deciziei de retragere a licenţei Giga TV.

Narcisa Iorga este cercetată pentru că i-ar fi sugerat lui Gheorghe Ştefan în ce mod se poate redobândi licenţa Giga TV şi la cine să apeleze pentru asta, nominalizându-l pe Viorel Hrebenciuc.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite