Dosarul „Limuzina” - DNA a pus sechestru pe o parte din averea lui Gabriel Oprea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Oprea FOTO Eduard Enea
Gabriel Oprea FOTO Eduard Enea

Gabriel Oprea, fost vicepremier şi fost ministru de Interne, a fost miercuri Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru a i se comunicat punerea sub sechestru a mai multor bunuri deţinute de acesta. Măsura a fost dispusă în dosarul „Limuzina”.

UPDATE Procurorii anticorupţie au pus sechestru pe mai multe clădiri şi terenuri situate în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu deţinute de Gabriel Oprea, Gheorghe Nicolae şi Gabriel - Nicolae Pavel, foşti şefi ai Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI), până la concurenţa sumei de 410.000 de lei.

„Această măsură asigurătorie a fost dispusă de procurorii anticorupţie în vederea recuperării pagubei produse prin săvârşirea de către inculpaţi a infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, reţinută în sarcina lor”, potrivit unui comunicat emis de DNA.

UPDATE Gabriel Oprea a fost citat la DNA pentru a fi înştiinţat că s-a pus sechestru pe o parte din averea sa, potrivit unor surse judiciare.

Sursele citate au precizat că s-a pus sechestru inclusiv pe o vilă din Sectorul 5 al Capitalei pe care o deţine fostul ministru de Interne.

Fostul ministru de Interne a ajuns la sediul DNA la ora 10.30, însă a plecat după aproximativ 20 de minute. Acesta a refuzat să dea declaraţii în faţa presei atât la intrarea, cât şi la ieşirea din sediul instituţiei.

Gabriel Oprea a mai fost la DNA pe 11 martie când a fost citat pentru a da o declaraţie în dosarul „Limuzina”, însă acesta s-a prevalat de dreptul la tăcere.

„Am avut tot ceea au avut toţi miniştri de interne. Au fost achiziţionate peste cinci mii de maşini. Răspund tot timpul procurorilor. Nu există cabina de jacuzzi şi canapelele", a declarat fostul ministru al Afacerilor Interne la ieşirea din sediul DNA.

Acuzaţiile procurorilor DNA

Gabriel Oprea a fost pus oficial pe 3 martie 2016 sub urmărire penală pentru abuz în serviciu, în dosarul în care sunt cercetaţi şi foşti şefi ai Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI).

DNA a precizat că, pe 13 iulie 2015, Gabriel Oprea, în calitate de ministru de Interne şi ordonator de credite, cu ajutorul lui Nicolae Gheorghe, secretar de stat în cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, şi Gabriel-Nicolae Pavel, şef al Serviciului juridic, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de poliţie şi a aprobat achiziţia unui autoturism Audi A8 în scopul declarat al asigurării protecţiei demnitarilor.

Este a doua anchetă care îl vizează pe liderul UNPR. Gabriel Oprea mai este urmărit penal în dosarul în care e acuzat că a folosit ilegal coloană oficială când era ministru de Interne.

Cât costă limuzina lui Oprea

Autoturismul Audi A8 cu care se deplasa ministrul Gabriel Oprea şi cumpărat la ordinul său nu este o maşină oarecare. Este una dintre cele mai exclusiviste limuzine de lux, dotată cu absolut tot ce şi-ar dori un şofer. 

Preţul său pleacă de la 75.000 de euro, dar poate ajunge până la 135.000 de euro, în funcţie de dotările suplimentare comandate. Maşina la care a poftit Gabriel Oprea a costat circa 91.000 de euro, ceea ce înseamnă că fostul ministrul a comandat în plus accesorii de 16.000 de euro. Adică preţul unui autoturism compact nou- nouţ.

Pe aceeaşi temă:

Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, la DNA. În faţa procurorilor, senatorul s-a prevalat de dreptul la tăcere

Fostul ministru Gabriel Oprea, despre limuzina primită de la subalterni: „În 2015 au fost identificate ameninţări la adresa conducerii MAI”

Petre Tobă: „Toţi miniştrii de Interne din 2005 şi până în prezent au beneficiat de un echipaj pentru fluidizarea traficului”

Cum se lăfăia ministrul Oprea în jacuzzi şi limuzină de lux pe banii „Doi şi-un sfert“

DNA îl acuză din nou pe Gabriel Oprea de abuz în serviciu şi cere aviz pentru urmărirea penală a acestuia. El ar fi primit un Audi A8 şi un jacuzzi 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite