Dosarul „Loteria I“. Scos din închisoare, Copos a plâns, din nou, în hohote în faţa judecătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Copos este acuzat de evaziune fiscală
George Copos este acuzat de evaziune fiscală

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au acordat joi un nou termen în dosarul „Loteria I” în care George Copos este acuzat de evaziune fiscală. Aflat în boxa acuzaţilor, acesta a început să plângă în hohote în faţa magistraţilor. Instanţa a decis să amâne termenul până în iunie.

UPDATE Instanţa a decis joi ca următorul termen din acest caz să fie pe 16 iunie, până când Curtea Supremă va soluţiona un caz privind aplicarea legii mai favorabile în urma implementării noului Cod Penal.

UPDATE În timpul şedinţei de judecată, Gheorghe Copos a izbucnit în plâns în momentul în care avocatul său a declarat că omul de afaceri se află în boxa acuzaţiilor în urma unei decizii nedrepte. 

UPDATE George Copos a fost adus la Tribunalul Bucureşti.

George Copos se află încarcerat la Penitenciarul Rahova, după ce a după ce a fost condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare în dosarul „Transferurilor”.

La sfârşitul lunii ianuarie 2013,Judecătoria Sectorului 2 l-a condamnat pe Copos la patru ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală. Decizia a fost atacată cu recurs de Copos, astfel că Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti.

Alături de George Copos, au mai fost condamnaţi, tot la câte 4 ani de închisoare, Gilio Giuzepe Roza, acţionar la Ana Electronic, Ana Group şi Ana Pan, Nicolae Cristea, fost director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie în cadrul Companiei Naţionale Loteria Română şi Stelian Ioan Raţiu, administrator al firmei Transilvania International. Un alt inculpat, Gabriel Rogoveanu, agent imobiliar la firma Euroest Invest, a fost condamnat la 3 ani de închisoare.

Procurorii anticorupţie susţin că George Copos, în calitate de asociat şi preşedinte al Consiliului de Administraţie din cadrul SC Ana Electronic SA, a păgubit bugetul de stat cu peste un milion de euro, ca urmare a tranzacţionării unui pachet de 38 spaţii comerciale către Loterie. Potrivit anchetarorilor, Copos ar fi folosit ca interpuşi mai multe persoane fizice şi firme, preţul încasat în acte fiind de patru ori mai mic decât cel primit în realitate. Astfel, susţin procurorii, statul a fost prejudiciat cu peste un milion de euro.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Liga lui Mititica. Opt grei din fotbal, aruncaţi după gratii pentru corupţie

Cei mai puternici şi influenţi oameni din fotbalul românesc au ajuns după gratii. Judecătorii Curţii de Apel au fost necruţători chiar şi cu Gheorghe Popescu şi Jean Pădureanu, pentru care procurorii anticorupţie ceruseră la ultimul termen al procesului închisoare cu suspendare.

S-au văzut stăpânii României, dar acum trăiesc un calvar: Gigi Becali doarme pe o uşă de placaj, iar Copos plânge întruna

Dezvăluirile despre situaţia în care a ajuns patronul Stelei şi cele în care sunt descrise trăirile celor condamnaţi în „Dosarul Transferurilor“ dovedesc că, într-adevăr, căderea e cu atât mai dureroasă, cu cât ajungi mai sus.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite