Dosarul „Mediafax“. Adrian Sârbu va fi cercetat în continuare în arest preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Adrian Sârbu va fi cercetat în continuare în spatele gratiilor. Asta după ce magistraţii Curţii Supreme au respins, joi, contestaţia acestuia împotriva deciziei prin care i-a fost prelungită arestarea preventivă. În dosarul „Mediafax”, Sârbu este suspectat de instigare la mai multe fapte de corupţie şi spălare de bani.

Pe 3 februarie, Curtea de Apel Bucureşti l-a arestat preventiv pe Adrian Sârbu, acuzat de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani şi instigare la delapidare. 

În motivarea deciziei, magistraţii au arătat cum se sustrăgea mogulul de la plata taxelor către stat.

Astfel, Adrian Sârbu, care controla societăţile din grupul Mediafax (SC Mediafax Group SA, SC Mediafax SA, SC Apropo Media SRL) le-ar fi solicitat Lilianei Şerban, Roxanei Dorina Grigoruţă, Eugeniei Bălan, Sorin Dinu, Danielei Reghina Cozac, Rodicăi Crisbasan, Dragoş Chiş, Dianei Atanasiu şi Dragoş Eremia să elaboreze un sistem prin care să se sustragă de la plata către stat a taxelor şi impozitelor. 

În acest sens, în schemă ar fi fost interpuse mai multe firme-fantomă, pentru derularea unor operaţiuni comerciale fictive în relaţia cu beneficiarii drepturilor de autor.

Bonusuri din evaziune fiscală

În documentul citat, instanţa a mai arătat şi cum banii obţinuţi din evaziune erau folosiţi la plata unor bonusuri consistente. 

Principalul beneficiar al primelor ar fi fost chiar Adrian Sârbu. „Totodată, sistemul creat nu ar fi avut ca scop doar sustragerea de la plata către bugetul general consolidat al statului a taxelor si impozitelor, ci si utilizarea mai departe a sumelor de bani provenite din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în scopul plăţii de bonusuri pentru funcţiile de top ale societăţilor si in special pentru inculpatul Sîrbu Adrian”, se arată în decizia de arestare preventivă.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Dosarul Mediafax. Adrian Sîrbu îşi trăgea prime şi bonusuri din banii negri produşi de schema de evaziune fiscală

Judecătorii Curţii de Apel care l-au arestat pe Adrian Sârbu în dosarul Mediafax au arătat că schema făcută de omul de afaceri nu avea doar scopul de eluda plata taxelor şi a impozitelor către stat, dar şi de a folosi banii astfel rezultaţi la plata unor bonusuri consistente. Beneficiarii ar fi fost cei care ocupau funcţii de top în firmele grupului, dar mai ales Adrian Sârbu.

Cum a ajuns mogulul Adrian Sîrbu în spatele gratiilor

Proprietarul Mediafax Group, Adrian Sîrbu, a părăsit luni seară Parchetul General încătuşat. Asta după ce cu doar câteva ore  înainte acesta fusese ridicat  de anchetatori – în baza unui mandat de aducere – de la o întâlnire cu primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, întâlnire ce avea loc într-un restaurant din Capitală.

Proprietarul Mediafax Group, Adrian Sîrbu, rămâne după gratii

Omul de afaceri Adrian Sîrbu îşi va petrece următoarele 30 de zile în spatele gratiilor, după ce, miercuri dimineaţă, judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au admis cererea Parchetului General de arestare preventivă a proprietarului Mediafax Group.

Adrian Sîrbu, arestat pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă

Omul de afaceri Adrian Sîrbu, reţinut luni, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului General, sub acuzaţia de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare, va fi arestat preventiv pentru 30 de zile, în urma deciziei luate, miercuri dimineaţă, de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti. Decizia nu este definitivă.

Dosarul „Mediafax”. Adrian Sîrbu a fost reţinut, iar marţi procurorii vor cere arestarea omului de afaceri

Adrian Sîrbu, director general al Mediafax, a fost dus cu mandat la Parchetul General pentru a fi informat că este cercetat pentru instigare la evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani. Acesta va fi audiat în dosarul evaziunii fiscale de la „Mediafax” în care procurorii au reţinut deja cinci persoane. Frauda de la agenţia de presă este cercetată şi de procurorii Parchetului Capitalei.

11 persoane reţinute în urma percheziţiilor la mai multe firme, printre care şi la studiourile MediaPro din Buftea. Prejudiciul, 1,5 milioane de euro

Procurorii Parchetului Capitalei au reţinut marţi 11 persoane după ce dis-de-dimineaţă, poliţiştii au descins la sediile mai multor firme din Bucureşti şi din Ilfov, vizate de anchetatori fiind şi studiourile MediaPro din Buftea, într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul în acest caz se ridică la 1,5 milioane de euro.

Percheziţii în Capitală şi în Ilfov într-un caz de evaziune fiscală şi spălare de bani. PRO TV SA nu este cercetată

Mai multe firme din trustul Media Pro sunt vizate într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Procurorii efectuază 28 de percheziţii, marţi, în Bucureşti şi în judeţul Ilfov. Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii ridică mai multe documente de la sediul Media Pro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite