Dosarul „Partida Romilor”. Deputatul Nicolae Păun rămâne în arest preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Nicolae Păun este acuzat de mai multe fapte de corupţie FOTO Eduard Enea
Deputatul Nicolae Păun este acuzat de mai multe fapte de corupţie FOTO Eduard Enea

Curtea Supremă a respins, marţi, contestaţia depusă de deputatul Nicolae Păun la decizia prin care i-a fost prelungit mandatul arestare preventivă. Decizia magistraţilor este definitivă.

Deputatul Nicolae Păun a fost arestat preventiv, pe 27 februarie, de Curtea Supremă, care a admis cererea procurorilor DNA, în dosarul în care este acuzat de deturnare de fonduri şi spălare de bani prin derularea a două proiecte cu finanţare europeană de către asociaţia Partida Romilor.

Procurorii au arătat, în referatul cu propunerea de arestare preventivă, că au fost audiate mai multe persoane, domiciliate în judeţele Suceava, Botoşani şi Cluj, care figurează în grupul-ţintă din proiectele cu fonduri europene derulate prin asociaţia Partida Romilor. 

Dintre cele 158 de persoane audiate, 110 (aproximativ 70%) au declarat că nu au completat niciun formular individual de înregistrare a grupului ţintă. Alte nouă persoane audiate au declarat că au completat formularele individuale de înregistrare a grupului ţintă, dar nu au participat la niciun curs. 

Mai mult, persoane analfabete care au semnat declaraţiile de martori prin aplicarea amprentei figurează cu semnături indescifrabile în formularele de înregistrare a grupului ţintă.

Turnat de subalterni

Cei care l-ar fi turnat pe Păun ar fi fost chiar subalternii săi de la asociaţie. Interogaţi pe 21 martie 2016, aceştia au spus anchetatorilor că cei 846.000 lei au scoşi din conturile APRPE deschise la Banca Comercială Română , urmare a unei adrese, din data de 22 octombrie 2014, semnate de Păun, sub pretextul restituirii unor datorii.

Potrivit surselor judiciare, contractele de împrumut fictive au fost semnate, din partea Asociaţiei Partida Romilor „Pro Europa”, de către Nicolae Păun, preşedintele Partidei Romilor Pro Europa, managerul general al Partidei Romilor, Florentina Rotariu, avocata Maria Bichescu şi, inclusiv, de Iulian Paraschiv, în calitate de manager de proiect.

„Fapt ce alungă orice dubiu legat de scopul comiterii faptelor“, arată sursele citate.

Procurorii i-au audiat în dosarul în care Nicolae Păun este arestat pentru 30 de zile pe fostul ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, şi pe şeful IPJ Gorj, comisarul-şef Viorel Salvador Caragea.

Pe aceeaşi temă:

Cum a revoluţionat ciordeala deputatul Nicolae Păun

STENOGRAME Cum a prosperat afacerea „Niky Scorpion” cu deputatul Nicolae Păun în umbră. „Este firmă de familie, să îi spun aşa”

Cum a încercat Nicolae Păun să şteargă urmele banilor negri daţi în campania electorală a PSD

Păun, la DNA: Banii de la Guvern i-am întors în campaniile lui Ponta şi Mădălin Voicu. Surse PSD: A fost un protocol între partide

Dosarul „Partida Romilor”. Deputatul Nicolae Păun află pe 8 martie dacă rămâne sau nu la Beciul Domnesc

Mădălin Voicu, despre procurorii DNA: Eu o să rămân acasă, ca să mă cheme bulangiii ăştia, să văd ce vor de la mine. Cumetre, dacă-i „bal“, „bal“ să fie

Deputatul Nicolae Păun, arestat preventiv în dosarul „Partida Romilor“. „Eu sunt ţiganul din Ferentari, Mădălin Voicu este din familia Cantacuzino”

Dosarul Partida Romilor. Deputatul Nicolae Păun, reţinut de DNA

Mădălin Voicu scapă definitiv de controlul judiciar şi de cauţiunea de 500.000 de lei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite