Dosarul privind moartea poliţistului Bogdan Gigină, în care este judecat fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, se întoarce la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, joi, retrimiterea către Direcţia Naţională Anticorupţie a dosarului privind moartea poliţistului Bogdan Gigină. În acest dosar este judecat şi fostul ministru de Interne Gabriel Oprea.

În acest dosar, plimbat între instanţa supremă, Judecătoria Sectorului 1 şi Tribunalul Bucureşti, Oprea este judecat pentru ucidere din culpă.

Mai exact, judecătorii Tribunalului Bucureşti au hotărât, joi, restituirea către DNA a dosarului privind moartea poliţistului Bogdan Gigină, decizia poate fi atacată.

Concret, la momentul producerii accidentului, pe 20 octombrie 2015, poliţistul Bogdan Gigină făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Oprea Gabriel, care preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul. 

Pe 2 mai 2018, fostul ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a fost trimis în judecată de DNA în dosarul în care este cercetat pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină, sub acuzaţia de ucidere din culpă. Alături de el a fost trimis în judecată şi administratorul firmei care executa lucrările, precum şi societatea. 

Accidentul rutier în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină s-a produs ca urmare a nerespectării, de către Gabriel Oprea (la acea dată ministru al afacerilor interne), Petre Mazilu (administrator şi unic asociat al General MPM Impex SRL) şi General MPM Impex SRL a dispoziţiilor legale şi a măsurilor de prevedere pentru exercitarea unor activităţi (activitatea de însoţire a ministrului de către poliţişti rutieri în cazul celui dintâi, respectiv activitatea de realizare a unor lucrări în carosabil în cazul celor din urmă).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite