Dosarul „Tel Drum“: DNA caută acţiunile secrete ale lui Liviu Dragnea. Care sunt bunurile liderului PSD care au fost puse sub sechestru asigurător de procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un teren, un hotel, un apartament, două maşini, datorii ale altor persoane şi acţiuni deţinute de liderul PSD, Liviu Dragnea, au fost puse marţi sub sechestrul asigurător, potrivit unui răspuns al DNA la solicitarea „Adevărul“. DNA a anunţat că a pus sechestru şi pe acţiuni care urmează să fie identificate.

Procurorii DNA au pus ieri sechestru asigurător pe averea preşedintelui Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea. Măsura a fost dispusă în dosarul Tel Drum, în care politicianul este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, de fraude europene şi abuz în serviciu, fapte care ar fi fost comise în perioada în care era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman. Procurorii au decis această măsură până la concurenţa sumei de 127.547.366 lei, aproximativ 28,2 de milioane de euro, prejudiciul reţinut de procurori în cazul liderului PSD. 

Bunurile puse sub sechestru:

  • un teren situat în Turnu Măgurele (Teleorman), cu suprafaţa de 2.913 mp şi construcţie aferentă acestuia
  • un apartament situat în Turnu Măgurele cu suprafaţa de 80 mp
  • două autoturisme (Skoda Superb şi BMW X5 ).
  • un hotel - potrivit unor surse judiciare este vorba de hotelul Turris şi terenul se sub el. Acestea apar şi în declaraţia de avere a lui Liviu Dragnea. 

Declaraţie de avere Liviu Dragnea

De asemenea, s-a instituit sechestru asupra:

- sumei de 630.000 lei dobândită prin promisiune de vânzare cumpărare şi asupra sumei de 280.000 lei dobândită cu titlu de chirie în anul 2015 şi 2016 în baza unui contract  de închiriere; 

- asupra sumelor de bani existente sau care urmează a fi virate de terţi, cu orice titlu, în 4 conturi bancare deţinute de acesta; 

- asupra sumelor de bani datorate cu orice titlu suspectului Liviu Nicolae Dragnea de către terţe persoane (inclusiv suma de 80.710 euro şi suma de 460.110 lei datorată de o societate comercială din Turnu Măgurele, precum şi suma de 10.500 lei datorată de organizaţia judeţeană Teleorman a unui partid).

Toate aceste sume de bani se regăsesc în delaraţiile de avere a lui Liviu Dragnea, disponibilă pe site-ul Camerei Deputaţilor. 

„În acest moment, măsura sechestrului este în faza de executare, fiind făcute demersuri pentru identificarea altor bunuri până la concurenţa sumei de 127.547.366,34 lei”, a ma comunicat DNA. 

Averea secretă?

„De asemenea, s-a instituit sechestru şi asupra acţiunilor şi părţilor sociale deţinute în cadrul persoanelor juridice de drept privat ce urmează a fi identificate”, mai arată procurorii DNA. 

Surse judiciare au explicat că este vorba de mai multe acţiuni sau părţi sociale ale unor firme, în spatele cărora procurorii DNA bănuesc că s-ar afla Liviu Dragne. Printe aceste firme s-ar afla şi societatea Tel Drum, dar acest lucru rămâne de identificat, arată surse judiciare. 

Complicii, măsuri similare

Aceleaşi măsuri au fost luate şi în cazul altor inculpaţi din acest dosar, afacerişti sau funcţionari din CJ Teleroman: Florea Neda, Mugur Băţăuş, Victor Piperea şi Marin Predescu. 

DNA au explicat că această sumă reprezintă prejudiciul pe care cei implicaţi în această anchetă l-au adus bugetului local şi Uniunii Europene în cazul a două contracte privind reabilitarea unor drumuri judeţene. Concret, ar fi fost prezentate documente false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene. „Până în acest moment, nici autoritatea de management (Ministerul Dezvoltării Regionale şi Fondurilor Europene) nu s-a constituit parte civilă cu privire la sumele ce ar fi fost obţinute nelegal din fonduri europene de peste 20 milioane euro), nici Consiliul judeţean Teleorman nu s-a constituit parte civilă cu privire la prejudiciul ce ar fi fost produs prin infracţiunile de abuz în serviciu (peste 31 milioane lei)”, anunţă DNA.

Te-ar putea interesa şi:

Mai multe persoane l-au huiduit pe Dragnea la ieşirea din DNA: „Demisia, demisia!”. Procurorii i-au adus la  cunoştinţă instituirea sechestrului

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite