Dosarul „Tel Drum”: Fostul prefect de Teleorman, Teodor Niţulescu, unul dintre denunţătorii lui Liviu Dagnea, este audiat la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul prefect al judeţului Teleorman Teodor Niţulescu s-a prezentat marţi la Direcţia Naţională Anticorupţie. Surse judiciare au precizat că el a venit pentru a fi audiat de anchetatori în dosarul „Tel Drum“.

Denunţătorul lui Liviu Dragnea, Teodor Niţulescu, fost prefect din Teleorman, a ajuns marţi dimineaţă la DNA, unde va fi audiat de procurori în dosarul Tel Drum. Aceasta este a patra oară când Niţulescu, va da declaraţii în faţa procurorilor.

Ancheta DNA

În dosarul Tel Drum, liderul PSD Liviu Dragnea este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat. Alte acuzaţii la adresa sa se referă la două infracţiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene şi la două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, fapte comise în perioada în care era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman.

Alături de el, în  dosar sunt cercetate alte opt persoane din conducerea Tel Drum, asociaţi ai unor societăţi comerciale sau funcţionari.

Conform procurorilor, prejudiciul creat în dauna bugetului public este de peste 30 de milioane de lei, iar fondurile europene fraudate sunt de 21 de milioane de euro.

Niţulescu, martor cheie

Potrivit ordonanţei de urmărire penală în acest caz, controlul pe care Liviu Nicolae Dragnea îl avea asupra Tel Drum ar fi fost confirmat şi de declaraţiile lui Teodor Niţulescu „care a indicat că iniţal Liviu Nicolae Dragnea i-a solicitat lui să participe împreună la cumpărarea Tel Drum Sa. Mai mult, martorul declara că la momentul demarării proceduri de privatizare Liviu Dragnea i-a cerut să nu partice în mod independent, cei doi făcând concesii reciproce în acest sens”. 

Niţulescu a fost primar PD al Alexandriei în peroada 1996-2000 şi reales în 2000 cu 84% din voturi. Din ianuarie 2001 a fost numit prefect al judeţului Teleorman până în decembrie 2004. Din 1 octombrie 2009 a revenit la funcţia de prefect al judeţului Teleorman, susţinut de PDL, fiind eliberat din funcţie in 2012.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite