Eveniment

articolul anterior articolul urmator

RFI.ro: Două magazine româneşti din Londra, atacate de xenofobi „analfabeţi“. „Luaţi-vă ţiganii cu voi!“

93
12 Feb 2020 09:01:15
Autor: Calin Mihai
Burnt Oak este o zonă cu multe magazine româneşti Foto Petru Cleh / RFI.ro
Burnt Oak este o zonă cu multe magazine româneşti Foto Petru Cleh / RFI.ro

Două magazine româneşti din Burnt Oak, o zonă românească a Londrei, au fost ţinta unor atacuri cu mesaje de tip xenofob: „Plecaţi acasă, luaţi-vă ţiganii cu voi“. Unul dintre antreprenori spune că iniţiatorii mesajelor trimise printr-o scrisoare sunt nişte „analfabeţi“, relatează secţia română a Radio France International.

Covrigăria Kroky este deschisă recent în Londra de către Liviu Chiroşcă, acesta precizând că până acum a fost bine primit de către localnici. Acesta a primit recent un mesaj de tip xenofob, de intimidare, prin poştă.

„Nu v-aţi îndepărtat destul de mult. Ar fi trebuit să vă întoarceţi în România – cu ţiganii voştri. Nu sunteţi bineveniţi aici – Şi niciodată nu veţi fi. Sperăm ca Brexit va opri mai mulţi dintre voi să vină Aici. Suntem sătui să nu mai auzim limba noastră în propria noastră ţară. Numai mergem niciodată la cele 12 magazine alimentare din centrul comercial Watling Avenue, restul sunt magazine ieftine de haine şi magazine ponosite de mărunţişuri (niciunul dintre aceste magazine nu este românesc). De aceea nu are niciun rost să mergem la acest centru comercial.

O să aveţi doar români în magazinul vostru şi sper să nu rezistaţi mult şi putem să vedem duşi.

Plecaţi odată!”, este textul scrisorii publicate de către jurnalistul Petru Clej pe rfi.ro.

„Este a doua oară când primesc astfel de mesaje. Dacă sunt englezi, aceştia sunt analfabeţi”, a precizat Chiroşcă.

În metropolă locuiesc circa 163.000 de români, cea mai mare comunitate de români din Marea Britanie, atraşi de oferta de locuri de muncă din Londra.

Şi Nicolae Caminschi, originar din Republica Moldova, a primit un mesaj asemănător, acesta având un birou de contabilitate pe aceeaşi stradă.

Ambasada României din Marea Britanie a sesizat evenimentul şi a postat un mesaj al ambasadorului Dan Mihalache.

„Regret şi condamn situaţii de genul celor semnalate în mass-media şi reiterez faptul că autorităţile britanice ne-au asigurat că cetăţenii români, asemeni celorlalţi cetăţeni europeni, se bucură de dreptul de a locui, munci sau studia în Regatul Unit în conformitate cu prevederile Acordului de Retragere al Marii Britanii din Uniunea Europeană şi potrivit prevederilor legislaţiei britanice”, a precizat ambasadorul Dan Mihalache.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

93 Comentarii

kalu kalu
12.02.2020, 09:20:33

Comentariu considerat abuziv.

microtron
12.02.2020, 09:24:29

s-a terminat romanasilor, v-au prins! :))

-17 (43 voturi)
Ionel Marcu
12.02.2020, 09:32:25

Ai vrea tu, microneuron, să vină în țară și să vă țină în cârcă pe voi, pesediștii, ce ați infestat și supraîncărcat administrația, să plătească cele 75 miliarde € împrumutate de PSD în trei ani și zecile de miliarde ce la va împrumuta PNL, obligați de legile pesediste, care ies și în prezent din Parlament, unde tot PSD face legea! Tocmai din cauza voastră au plecat!

+18 (36 voturi)
Popa .Basca
12.02.2020, 09:30:43

Lasati bai baieti,pe tigani pastrati-i voi,ca la noi sunt discriminati.Oricum,la cati aveti deja,ai nostri nici macar nu mai conteaza.In plus,astia va ataca la buzunare,va pun plozii-n cale,sa va deschideti singuri portofelele,va dau si fete pentru distractie,dar nu pun bombe si nu va iau gargalodul pe custura in numele lui Allah!Este darul nostru de despartire pentru voi.

+13 (25 voturi)
Ionel Marcu
12.02.2020, 09:33:57

Așa e, popă Bască, principiul răului cel mai mic!

+7 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (93)