Două persoane au reclamat la Poliţie că au fost agresate de echipe de hingheri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două persoane au depus plângeri la Poliţie, una din acestea, cetăţean german, reclamând că a fost lovită, iar cealaltă că i-a fost avariată maşina, de către echipaje de hingheri. Incidentele ar fi avut loc marţi noaptea, în timp ce reprezentanţi ai unor ONG-uri supravegheau acţiunea de ridicare a câinilor.

Potrivit unor surse din Poliţie, cetăţeanul german Viktor Gebhart şi Claudiu Dumitru, membru al Alianţei pentru Combaterea Abuzurilor, au depus plângeri la Secţia 19 Poliţie pentru lovire şi alte violenţe, respectiv pentru distrugere.

Cei doi susţin că, împreună cu o altă persoană, cetăţean german, ar fi supravegheat, marţi, de la ora 20.00, dintr-un autoturism Skoda Octavia, echipajele de hingheri care ridicau de pe străzi câinii fără stăpân. În jurul orei 24.00, în timp ce autoturismul era oprit pe Şoseaua Antiaeriană din Sectorul 5 al Capitalei, cei trei ar fi fost atacaţi de un grup format din aproximativ cinci, şase persoane.

Neamţul Viktor Gebhart spune că ar fi fost lovit cu pumnul în faţă de unul dintre agresori, în timp ce un altul ar fi spart cu pumnii parbrizul autoturismului în care se afla.

Poliţiştii fac cercetări pentru tulburarea liniştii publice şi încearcă să îi identifice pe agresori.

Sursele citate au mai precizat că agresorii nu mergeau cu o maşină a echipajelor de hingheri şi nici nu purtau însemne din care să reiasă că sunt angajaţi ai Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor.

În ultima perioadă au avut loc mai multe incidente între hingheri şi membri ai unor ONG-uri de protecţie a animalelor.

În urma incidentelor, reprezentanţii municipalităţii, ai ASPA, ai Poliţiei Locale şi oficialii Poliţiei şi Jandarmeriei Capitalei au stabilit, săptămâna trecută, un mod de informare şi de operare, care să le permită să intervină în cel mai scurt timp în cazul problemelor în acţiunile echipelor de hingheri.

Reprezentanţii instituţiilor participante au concluzionat că, deşi normele metodologice ale legii câinilor fără stăpân sunt suspendate, temeiul legii există, ceea ce înseamnă că programul de gestionare a câinilor fără stăpân se poate derula fără probleme, potrivit municipalităţii.

Pe 20 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a decis suspendarea executării normelor de aplicare a Legii privind gestionarea câinilor fără stăpân, până la pronunţarea unei decizii definitive asupra unei cereri de anulare a actului normativ.

Potrivit legii adoptate anul trecut, câinii fără stăpân din adăposturile publice pot fi eutanasiaţi, prin decizie a autorităţii locale, dacă nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, după un termen de 14 zile lucrătoare.

După adoptarea normelor metodologice pentru aplicarea legii, ASPA a încheiat contracte cu trei firme de hingheri, desemnate prin licitaţie, care prind câinii pentru suma de 219 lei pentru fiecare animal.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite