UPDATE Două persoane reţinute în dosarul privind decontările de la Spitalul Judeţean Ilfov. Un medic ar fi făcut un avort ilegal unei minore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au reţinut  două persoane, un bărbat şi o femeie, în dosarul privind decontările ilegale de la Spitalul Judeţean Ilfov. Unul dintre ei este medic.

UPDATE Apar noi informaţii despre natura activităţii infracţionale a medicilor şi asistentelor de la Spitalul Judeţean Ilfov. Doctorii ar fi încheiat fişe de internare false pacientelor care veneau pentru întreruperi de sarcină şi le-ar fi luat banii fără chitanţă pentru intervenţie

Mai exact, aceştia ar fi efectuat mai multe întreruperi de sarcină, pentru care încasau de la paciente între 290 de lei şi 340 de lei. Mai mult, aceştia nu eliberau niciun fel de bon şi reţineau banii pentru ei. În plus, ar fi inventat diverse diagnostice prin intermediul cărora încheiau fişele de internare pe numele pacientelor fără ca acestea să ştie. Astfel, ar fi delapidat, în scurt timp, sume importante de bani, susţin surse citate de Ştirile ProTV. Unul dintre medici ar fi făcut un avort ilegal unei minore însărcinată în cinci luni.

"Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au reţinut pentru 24 de ore un bărbat şi o femeie cu vârste de 47 de ani şi, respectiv, 56 de ani. Cele două persoane vor fi prezentate astăzi magistraţilor cu propuneri legale. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual, delapidare şi fraudă informatică şi în vederea stabilirii întregului prejudiciu cauzat", informează Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Cercetările acum două luni, atunci când poliţiştii s-au sesizat cu privire la faptul că angajaţi ai spitalului ar fi întocmit documente medicale fictive pentru pacienţi.

Serviciile le-ar fi decontat ulterior la o casă de asigurări de sănătate, sumele de bani fiind însuşite de persoanele bănuite.

 Serviciul de Investigaţii Criminale sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 2 continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fraudă informatică, delapidare şi fals intelectual.

Ministerul Sănătăţii a cerut Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) demararea, în regim de urgenţă, a unei verificări a tuturor decontărilor făcute către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite