Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Două zone din magazine Auchan aflate în Suceava şi Iaşi, închise temporar de ANPC. Au fost găsite spaţii de depozitare cu mucegai şi vitrine frigorifice murdare

0
13 May 2022 20:25:17
Autor: News.ro
Comisarii ANPC au descoperit în două magazine Auchan aflate în Suceava şi Iaşi că erau utilizate spaţii de depozitare improprii, cu mucegai Foto ANPC
Comisarii ANPC au descoperit în două magazine Auchan aflate în Suceava şi Iaşi că erau utilizate spaţii de depozitare improprii, cu mucegai Foto ANPC

Două zone din magazine Auchan aflate în Suceava şi Iaşi au fost închise temporar de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), după ce au fost găsite mai multe nereguli, printre care spaţii de depozitare cu mucegai şi vitrine frigorifice murdare. Au fost date şi amenzi în valoare de 80.000 de lei.

ANPC a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că echipele Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Nord-Est Iaşi, coordonate de preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, vicepreşedintele Sebastian Ioan Hotca şi directorul general Paul Anghel, au verificat magazine Auchan din municipiile Suceava şi Iaşi. 

 
”Sunt avocat şi vin dintr-o zonă care ţine mai mult de juridic decât de acţiunea de control în sine. Ca obiective principale, mi-am propus aducerea legislaţiei privind protecţia consumatorilor la un nivel adecvat pieţei şi, bineînţeles, exigenţelor europene. Abaterile repetate ale operatorilor economici mari nu cred că pot găsi justificare. Am învăţat multe în cadrul acestei acţiuni şi, sigur, viitoarele noastre proiecte legislative vor ţine cont de realitatea acţiunilor de control”, a declarat vicepreşedintele ANPC, Sebastian Ioan Hotca. 
 

Echipele de control au găsit mai multe nereguli, printre care: comercializarea de peşte proaspăt depozitat necorespunzător; comercializarea unor specialităţi pe bază de grăsimi vegetale sub denumirea de brânzeturi; utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate corespunzător sau deteriorate (cu rugină, vopsea exfoliată, mucegai, resturi de alimente, ventilatoare cu praf etc.). 

Foto ANPC
 
De asemenea, comisarii ANPC au mai descoperit că erau utilizate spaţii de depozitare improprii, cu mucegai, ventilatoare neigienizate, nu era respectată temperatura de depozitare a produselor în vitrina caldă, pâinea proaspătă, care era vândută în zona de brutărie, era depozitată în cărucioare neigienizate. 
 
Comisarii ANPC au amendat cele două magazine cu 80.000 de lei şi au decis închiderea temporară pentru zona gastro la Auchan Suceava şi a vitrinelor frigorifice la Auchan Iaşi, până la remedierea deficienţelor. 
 
De asemenea, la magazinul din Iaşi au fost prelevate probe de apă minerală pentru a fi verificate printr-un examen microbiologic.
 
Foto ANPC

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările