UPDATE Dizolvarea PSD-ului se amână. Dragnea vrea sesizarea Curţii de Justiţie a UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos
Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos

Liviu Dragnea cere sesizarea Curţii de Justiţie a Uniunii Euroene (CJUE) în dosarul în care acesta cere dizolvarea PSD-ului.

UPDATE

Liviu Dragnea a depus prin intermediul avocatului mai multe cereri, printre care şi cea privind sesizarea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE). În acest context, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit următorul termen al procesului pentru 31 octombrie, când vor fi discutate cererile fostului şef al PSD.

Mai exact, Liviu Dragnea invocă dosarul angajărilor fictive care i-au adus 3 ani şi şase luni de închisoare la Rahova. 

În data de 8 august, Liviu Dragnea a depus o solicitare în calitate de intervenient, prin care cere anularea alegerii Vioricăi Dăncilă în funcţia de preşedinte al partidului, dar şi a lui Mihai Fifor în funcţia de secretar general. Acesta susţinea că având în vedere că cele două angajate DGASPC care au lucrat în realitate la PSD Teleorman au comis fapte de fraudă, activitatea organizaţiei judeţene a fost ilicită în perioada 2006-2012, ceea ce duce, potrivit legii, la dizolvarea acesteia. În consecinţă, numirea Vioricăi Dăncilă ar fi nulă pentru că aceasta a fost votată de organizaţia judeţeană Teleorman. şi deci ar invalida şi numirea Vioricăi Dăncilă, votată de organizaţia judeţeană Teleorman.

Argumentele lui nu ar avea însă temei, spun mai mulţi avocaţi contactaţi de Digi 24. Aceştia explică faptul că prin această cerere Liviu Dragnea îşi arogă drepturi de procuror, deoarece doar un procuror ar putea face o astfel de solicitare în instanţă. Astfel, doar Ministerul Public poate face cerere de dizolvare a unui partid, nu o persoana fizica, indiferent de motivele pe care le invocă.

În data de 9 august, Tribunalul Bucureşti a respins cererea de intervenţie depusă de fostul lider al partidului referitoare la deciziile de la Congresul PSD, confirmând astfel noua conducere social democrată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite