Dragnea spune că aşteaptă motivarea deciziei CCR înainte de a decide ce face în dosarul în care a fost condamnat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea FOTO Mediafax
Liviu Dragnea FOTO Mediafax

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că aşteaptă motivarea deciziei Curţii Constituţionale privind completurile de la instanţa supremă înainte de a decide ce face în dosarul în care a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare.

Întrebat dacă se gândeşte să ceară revizuirea sentinţei, Liviu Dragnea a răspuns: ”Eu până la ora asta nu ştiu, n-am văzut, n-am citit motivarea deciziei CCR de ieri. Am auzit tot felul de comentarii (...) Până nu văd motivarea Curţii nu pot să am niciun fel de răspuns”.

El a susţinut că marţi nu a discutat cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, despre decizia pe care urma să o ia CCR, deşi ministrul a declarat contrariul.

”Nu a avut legătură cu decizia CCR”, a susţinut Dragnea.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat marţi, după ce s-a întâlnit cu Liviu Dragnea în biroul acestuia de la Parlament, că au discutat despre şedinţa CCR de miercuri în care urma să fie dezbătută sesizarea Guvernului privind conflictul juridic Parlament - ICCJ pe tema constituirii completelor de judecători. Întrebat dacă i se pare normală o întâlnire cu o persoană direct interesată de acest subiect - având în vedere că Dragnea a contestat modul în care a fost compus completul care judecă recursul în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman - Toader a spus că nu a discutat cu un justiţiabil, ci cu al treilea om în stat.

Curtea Constituţională a admis miercuri sesizarea Guvernului privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în legătură cu formarea completelor de cinci judecători judecători, ceea ce ar însemna că, în conformitate cu decizia Curţii, completele ar trebui refăcute.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite