Dragoş Săvulescu, fugit în Italia, rămâne cu condamnarea de 5 ani şi jumătate de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragoş Săvulescu FOTO Facebook
Dragoş Săvulescu FOTO Facebook

Omul de afaceri Dragoş Săvulescu, condamnat în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa şi Mamaia şi fugit în Italia pentru a scăpa de închisoare, rămâne cu pedeapsa de 5 ani şi jumătate de închisoare, iar decizia este definitivă.

Hotărârea a fost pronunţată vineri de instanţa supremă, care a respins contestaţia la executare formulată de fostul finanţator al clubului Dinamo, care ceruse să îi fie anulată condamnarea de 5 ani şi jumătate închisoare primită în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa şi Mamaia.

Dragoş Săvulescu a fugit din România înainte ca instanţa să îl condamne definitiv şi s-a stabilit în Italia, unde Curtea de Apel din Napoli a respins cererea României de extrădare, arată hotnews.ro. Mai mult, judecătorii italieni i-au transformat cei cinci ani şi jumătate de închisoare cu executare în doi ani şi cinci luni, dar cu suspendare pe teritoriul Italiei.

În 9 februarie 2019, omul de afaceri Dragoş Săvulescu, fost acţionar la FC Dinamo, a fost dat în urmărire internaţională, după ce nu a fost găsit de poliţişti pentru ca aceştia să pună în aplicare sentinţa de cinci ani şi şase luni de închisoare primită în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanţa, în care a fost condamnat şi Radu Mazăre. În 19 ianuarie, reprezentanţi ai Poliţiei Române declarau pentru HotNews.ro că omul de afaceri Dragoş Săvulescu s-a predat autorităţilor din Napoli şi se află în custodia Poliţiei italiene. Ulterior, el a fost pus în libertate.

Pe numele lui Dragoş Săvulescu există un mandat european de arestare emis de Curtea de Apel Bucureşti. Autorităţile italiene (Curtea de Apel Napoli) au respins executarea mandatului european de arestare, au recunoscut sentinţa emisă de instanţa română şi au dispus executarea pedepsei în Italia. Totodată, instanţa italiană a dispus suspendarea executării pedepsei.

"Nu există motive să se impună persoanei urmărite ispăşirea pedepsei în România, din moment ce executarea acestei pedepse în Italia, după recunoaşterea sentinţei străine, este mai conformă cu cerinţa resocializării sale efective, deoarece în Italia va fi mult mai aproape de prietenii săi şi de interesele sale şi va putea trăi experienţa închisorii ca pe un moment de creştere a conştientizării valorii negative a faptelor comise mai degrabă decât ca pe un moment de aspră pedepsire ispăşită foarte departe de propriul context familial, social şi teritorial", se arată în decizia Curţii de Apel din Napoli.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite